Dušené vepřové v zelí

dzungila Kuchařka: dzungila

Vepřové maso 9 názorů

Suroviny

1 kg vepřového plecka nebo libový bůček
1 kg bílého hlávkového zelí
2 cibule
1 zakysaná smetana
česnek dle chuti
kmín
2 cibule
hladká mouka
sůl
pepř
Recept si zatím oblíbilo 9 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Maso pokrájené na větší kostky opékáme na rozpáleném oleji. Osolíme, okmínujeme a opékáme ze všech stran až je maso pěkně zlaté. Pak ho podlijeme troškou vody a dusíme.

  2. Mezitím nakrájíme zelí, přidáme na plátky nakrájený česnek, pepř, kmín, trochu posolíme a dáme do hrnce s trochou vody.

  3. Když je maso asi do půlky hotové, vložíme ho do zelí i s výpekem a dále dusíme. Podle potřeby dolijeme vodu. Uděláme cibulovou jíšku a necháme vychladnout.

  4. Když je maso měkké, zavaříme jíškou a necháme ho chvilku povařit. Nakonec přimícháme zakysanou smetanu. Kdo chce, může zakápnout trošku octem.

Poznámka

Podáváme s vařenými brambory.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 114 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Dušené vepřové v zelí

  • dixinka dixinka(neregistrovaná)

    Vybtala jsem si dneska tento recept a moc nám to chutnalo.Jen maso jsem použila mleté a do zelí jsem přidala jeden brambor.

    Odpovědět

  • dzungila dzungila(autorka receptu)

    Ivčo, díky za pochvalu i za přidané foto.;-):-K Vlastně jsi mi tento recept také připomněla, už dááávno jsem tuhle dobrotu nevařila.:-O A věřím, že těstovinky místo brambor vůbec není špatná volba!:-p:yes:

    Odpovědět

  • BILKOVAI BILKOVAI

    Výborné:yes::-* Akorát jsem podávala s těstovinami a měla jsem asi 2 cm anglické, tak jsem to tam přidala.Zelíčko se mi trošku rozvařilo, ale to nebylo na závadu. S těmi těstovinami se to krásně spojilo;-) Děkuji za recept a posílám bodík, fotku:yes::-K+1

    Odpovědět

  • misza misza

    Dnes jsem dělala zelí stejným zbůsobem, takže místo receptu přidám jen foto;-) Zelí jsem vařila samostatně bez masa, zakysané smetany jsem dala jen 2 lžíce. Jinak postup byl stejný. Dávám bodíka.:yes:

    Odpovědět

  • ivulinka ivulinka(moderátorka)

    Andrejko, dneska se mi plecko dusilo v hrnci a já šla hledat inspiraci co s ním dál a narazila jsem na tvůj recept se zelím, já měla zbytek kysaného, tak jsem ho proparala a zbytek jsem už udělala podle tvého návodu, jo přisypala jsem trošku papriky pro barvičku, byl to skvělý oběd, přidám fotku a dám bodíka:-):yes:

    Odpovědět

  • dzungila dzungila(autorka receptu)

    Bibi, to jsem ráda, že vám chutnalo! Foťák už funguje, ale já jsem zavalená receptama odtud, takže se na vlastní jaksi nedostává...:-( Fotky prima a díky za pochvalu!;-)

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka

    dzungilo, moc jsme si k obědu pochutnali:-pfoťák už od března určitě v opravě nemáš, tak tam máš přidané fotky, ale bodík, ten ti teda za to pochutnáníčko dávám v každém případě:yes:

    Odpovědět

  • dzungila dzungila(autorka receptu)

    Nebyla, foťák v opravě...:-// Chutná to moc dobře, ale vypadá to, jako když už to někdo jednou požil... :-D:-D

    Odpovědět

  • jamajka jamajka(neregistrovaná)

    a fotka by nebyla??:-((

    Odpovědět

Tématické fráze: vepřové na zelí vepřové v zelí modre zeli dusene modre zeli dušené zelí dusene veprove recept na dušene modre zeli vepřová plec na zelí vepřové zelí modré zelí recept vepřové a zelí vepřové dušené v zelí vepřové dušené dusene veprove v zeli vepřové na zelí recept vepřové se zelím vepřové plecko na zelí zakysane zeli modré dušené zelí modré zeli recepty

Zapomněl/a jsem heslo