Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Generační dobrá zelnice

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

25. 2. 2009 14:29

Suroviny

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie2 820 kJ / 674 kcal
Bílkoviny30,04 g
Tuky22,88 g
Vláknina4,40 g
Cholesterol 777 mg
Sodík 326 mg
Sůl0,63 g
Sacharidy84,80 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Polévka je náš recept, předávaný od několika generací (proto ten název), kdy zdaleka nebyly masoxy. Prababička prý dávala maggi a listy libečku. Když byl hovězí vývar, použila ho do této zelňačky, než aby dělala hovězí polévku, tak jí všichni měli rádi a mnohdy jí měli s chlebem jako hlavní jídlo. My jsme ji dovedli "masoxovými" vymoženostmi k dokonalosti, ale chuť této zelňačky nám všem zůstala, děláme ji na litry a předáváme dalším generacím.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Deinypnkov

30. 4. 2021 16:40

Opravdu výborná polevka . Snad nejlepší co jsem kdy uvařila. <3 děkuji za recept :yes:

Bibinka Bibinka

17. 8. 2014 20:02

Jitka J.: Jituš, to jsi mě vážně potěšila a tvůj manžel také. Díky, že jsi jí uvařila :yes:;-):-K

Jitka J.

17. 8. 2014 10:46

Výborná! Manžel se tvářil nevěřícně - je zvyklý na zelňačku z kyselého zelí, ale už jí druhý talíř ;-)!:yes:

Jozka2

24. 11. 2013 23:31

No,Janinko,ten tvoj recept musi byt dobry,velmi krasne si ho opisala:-K:yes::yes::yes:

jarka skrobakova

1. 9. 2013 17:59

Ta bude jistě moc dobrá , vyzkouším Jani , mám uloženo :yes::yes::-p

Bibinka Bibinka

30. 7. 2013 16:49

Anna Kocikova:tak si se měla na to vy.....t, vždyť víš:-D a děkuji:yes::-K

Anna Kocikova Anna Kocikova

30. 7. 2013 16:44

Bibinka:Normálně mi tam ta potvora tlustá,kulatá nechtěla naskočit:-D:-DJaninko,už to tam je:-KTo samé mi před chvilkou dělalo i u rcp od Magdalenky:-OAsi se ten tlak šmrdolí i u mého noťásku;-):-))

Bibinka Bibinka

30. 7. 2013 16:37

Anna Kocikova:Aninko musím se chechtat, jak jsi to myslela s tím zakulacením:-? Devítka přece není kulatá:-D

Anna Kocikova Anna Kocikova

30. 7. 2013 16:27

Bibinko,jsem ráda,že Ti mohu zakulatit bodíky;-):-))Máme rádi zasmaženou zelnou polévku,ale jaksi na ni v tom dusnu nebyla chuť;-)Tak jsem udělala tu Tvou a moc jsme si pochutnali:-p:yes:Až budu mít kopr,také přidám:yes:Líbí se mi ta vychytávka na ušťouchání brambor:-*To jsem opravdu přivítala,že jsem je nemusela krájet na kostičky:-)
Takže díky moc:-K:-K

Bibinka Bibinka

2. 3. 2013 15:36

Štěpán:Štěpáne, není třeba děkovat, mám radost, že chutnala;-):yes:

Štěpán

2. 3. 2013 10:50

Právě jsem ji dovařil a je skvělá, díky :D

Renky

16. 6. 2011 13:15

Dobrý recept, jen masoxwm bych šetřila. Nepřipadá mi něco, co je narvané masoxem dokonalé. Jde to i bez toho. Čerstvý libeček, kmín a petrželka bohatě postačí. A když se ještě použje vývar z uzeného masa,nebo hovězí, není o čem. Jinak moc dobré.:-)

Bibinka Bibinka

3. 9. 2010 16:04

Karolínko Medková(neregistrovaná), to nemá chybičku:-Djá se potěšila i zasmála:-D Já když jí udělám, tak na ní chodím i když je studená a u nás je to jediná polévka, kterou dělám na 4-5 litrů:-O a podotýkám, že pro 2 lidi:yes: Díky...;-)

magdalenka magdalenka

3. 9. 2010 13:31

Ako mi toto mohlo uniknúť? Bude to báseň...+

Karolína Medková

3. 9. 2010 12:10

Bibinko,dnes jsem si tuto mňamku uvařila (plnej hrnec) a půlku jsem už s prominutím sežrala:-8:-D.Je výborná a až mi nudle z nosu tekly jak jsem ji jedla horkou:-p.Dávám bodíka:yes:

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Edice Toprecepty.cz

Kuchařky a kalendář

Do obchodu

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e‑mailem. Vaše Marie Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelům

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: zelňačka z kyselého zelí s uzeným karolína štěstí z kuchyně recepty zelnačka z kyselého zelí zelňačka výborná zelnačka jak uvařit zelňačku zelňačka z čerstvého zelí recept na dobrou zelnačku dobrou zelňačku jak uvařit dobrou zelňačku jak ochutit zelí recept na výbornou zelnačku zelňačka z kyselého zelí a uzeným zelňačka podle karolíny jak ochutit zelňačku sladká zelňačka polévka z čerstvého zelí moc kyselá zelňačka zelnačka z vyvaru selska zelnacka

Suroviny: zelí bílé hlávkové, brambory, vejce, cukr, ocet, masox hovězí, masox slepičí, smetana sladká, smetana kysaná, kmín drcený, mouka hladká, voda, sůl, petrželka

TopRecepty.cz

Generační dobrá zelnice

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/OYmG