

Kuře "strejdy z Hlinska"
Suroviny
- Kuře
- menší hlávka bílého zelí
- máslo
- kmín
- sůl
- těstoviny
Postup přípravy receptu
Nakrájíme menší hlávku zelí, dáme do pekáče a jemně prosolíme. Na to dáme naporcované, osolené a jemně okmínované kuře (dávám kmín drcený). Poklademe plátky másla, trošičku podlijeme, ne moc, zelí si vodu pustí, a dáme do trouby péci asi na 220 °C. Pečeme do zlatova. Kuřecí porce vyndáme a do zelí vmícháme uvařené těstoviny.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Kuře "strejdy z Hlinska"
-
U nás toto bola dnes premiéra. Na kuracie štvrte som dala grilovacie korenie, kapustu - zelí som pokropila aj sójovkou, kde som vpašovala aj strúhanú mrkvu, cibuľu a cesnak. Výsledok v dobrom slova zmysle prekvapil. Nerobila som poslednýkrát, autorku zdravím a posielam bod!
-
Martinko, i já tvůj recept znám ještě z receptů cz. a několikrát jsem ho dělala.
Je to velice vhodný recept, zejména pro rodinu, kde je někdo vegetarián a někdo jiný zas "masožravec". Rebeko, nejraději na zelíčku peču kuřecí stehýnka, anebo kuře rozporcuji a rozložím po celém pekáči. Šťáva z kuřete se vsákne rovnoměrně do zelí. Je to velice dobré a syté papáničko.
Martinko, vitej na Topkách a posílám ti 15 bodík
-
Martinko tak jak jsem napsala,tak jsem uvařila
Pochutnala jsem si a jestli dovolíš přidám pár fotek
Jen jsem dala zelí červené i bílé
jestli fotky budou vadit není problém vymazat
-
Jejda to je radost dostat se na takové pěkné stránky,kde to srší samou chválou,
a zřejmě tu bude i dobrý pokec s prima babama...(doufám,že se tím někoho nedotknu..)
-
Martino, vítej na topreceptech
Jsem také bývalá přeběhlice z oněch stránek
. Kuře na zelí znám, ale na kysaném, tohle je hlávkové a určitě stojí za vyzkoušení
-
Martinko, vitej na Topkach, jsem take prebehlice z Receptu cz. Tento recept znam a je vyborny, mnohokrat jsem ho delala, protoze rodinka jinak testoviny neji, ale v kombinaci se zelim.... VYBORNE, tam uz jsem jednicku davala davno, tak ted davam bodik i zde.
-
+1
-
Tady i se mnou je samí hlinečák
a hned zítra to uděláme a dávám
-
Martinko vítám tě tady na topkách
Zítra receptík hned vyzkouším
a jelikož pocházím z Hlinecké oblasti tak díky za připomenutí mého domova
A rovnou posílám bodíka
-
to kuře se dává vcelku
nebo je lépe jej naporcovat
-
Marti,mluvíš mi z duše.Stejně jak píše Špagi
Ten recept znám,ale ještě jsem nezkoušela,měl veliký úspěch,byl myslím i na TOP 10.
-
Super, recept znám, dělám, moc nám chutná, dávám rovnou boda
-
Martino
, díky za vysvětlení a vítej tady u nás
Já jsem si ten název pamatovala taky kvůli tomu, že jsem v Hlinsku docela často. Kdybys byla napsala něco jako kuře na zelí - tak ani nepípnu -
No Marti, myslím, že o inovaci oněch stránek se tu radši bavit nebudem...
, myslíme si své, že? Jinak
-
Holky můžu vás ubezpečit,že tohle je můj recept,od našeho strejdy Milana V.z Hlinska,který jsem dávala i na sever recepty.cz,jenže od doby inovace jijich stránek tam nechodím,a našla jsem si tyto stránky,tudíž jsem se chtěla podělit i se zdejšími užvateli....