Kapr není jen symbolem Vánoc. Tato sladkovodní ryba chutná skvěle celý rok
Kapr je velmi známá ryba. Je tomu tak nejen díky tomu, že je jakýmsi českým státním symbolem, protože se jedná o náš tradiční vánoční pokrm. Kapr je také rybou, kterou neomylně pozná už malé dítě. Velké šupiny, ploutve a typický tvar těla způsobují, že si kapra s jinou rybou nespletete. V kuchyni má kapr široké použití.
Rybí polévka
Polévku vonící rybami nemá rád každý a někdo ji nesnese dokonce ani o Vánocích. Rybí pach lze potlačit a třeba smetanová varianta rybí polévky už mnoha lidem nevadí.
Hlavní chody z kapra
Na kaprovi si pochutnávali už naši dávní předkové. Kromě klasické úpravy, tedy smažení, lze kapra připravit například v marinádě nebo na medu. Naprosto vynikající jsou třeba takové nudličky nebo smažené mlíčí.
Další témata
Další recepty
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Chleba se lněným semínkem a bílým jogurtem
Přidáno před 2 hodinami
Mléčná rýže s lesním ovocem
Přidáno před 3 hodinami
Vepřové kotlety na zázvoru
Přidáno před 3 hodinami
Šunkafleky z multifunkčního hrnce
Přidáno před 4 hodinami
Plněné mušle z listového těsta
Přidáno před 11 hodinami
Filety duhového pstruha na másle s mrkví a chřestem
Přidáno před 12 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Zkuste Posset: Dezert, kterým chtěla lady Macbeth otrávit stráže, připravíte ze tří surovin!
Jak připravit nejlepší svařené víno? Kromě kvalitního vína nesmí chybět plátek citronu a správná směs voňavého koření
Patricijský velikonoční knedlík podle knedlíkového mistra Petra Kosinera je plný bylinek, zajímavou chuť mu dodávají játra