Moravský vrabec trochu jinak: Bílé víno zvýrazní chuť i vůni, díky papiňáku se maso rozpadá a na stole je za půl hodiny
Hitem léta je džem z melounových slupek: Snadná příprava a sladká karamelizovaná chuť potěší úplně každého
Čum na drát: Jednoduché makové řezy překvapí krémovým středem a nadýchaným vrškem, přitom jsou z jednoho těsta
8 foto Retro okénko: Kofola je český poklad mezi limonádami. Proč vznikla na příkaz vlády a nahradila Coca-Colu?
6 foto Jak vařila moje babička v 60. letech: Nákupy v konzumu, mléko v bandasce a tahle nastavovaná kaše, to bylo naše dětství
Vánoce v době Karla IV.: V podhradí se jedly placky s medem a kaše, na hradě se servírovali pečení drozdi a vlaštovky
Znáte „panýr“? Slavný indický sýr se dá využít místo masa, báječně chutná palak paneer se špenátovou omáčkou