KVÍZ: Víte, jak připravit dokonalé škvarky a jemné sádlo? Otestujte si, jestli volíte správný postup a znáte všechny triky
Iva Kubelková si postavu udržuje trikem, který používá už 25 let: Díky tomu si můžu dopřát, co chci, kdy chci, říká moderátorka
Pečeme s Kamilou: Svatomartinské rohlíčky s marmeládou a ořechovou nádivkou krásně voní, obalené v cukru chutnají božsky
5 foto Hodnocení 20× Jak uvařit uzenou polévku? Chutnou a voňavou polévku lehce připraví i začátečníci
Nastavovaná kaše: Zapomenutá příloha našich babiček chutná s osmaženou cibulkou výborně a navíc je levná a snadná
Kočičí štajryš aneb Plzeňská variace na kočičí svatbu: Brambory s kroupami a zelím chutnají božsky a nestojí moc
Falešný zabijačkový prejt podle receptu z roku 1946. Je krásně tmavý, ale při jeho přípravě se obejdete i bez vepřové krve
Poctivá uzená polévka: Uzená vepřová žebra je třeba dostatečně dlouho vařit a nesolit, další rozměr chuti dodá zelenina
Devět způsobů, jak zahustit polévku bez mouky: Skvělé jsou pohanka, jáhly i luštěniny, tvrdý sýr dodá další rozměr chuti
Jak vařit kroupy do polévky? Záleží na tom, jestli chcete lehčí nebo zahuštěnou polévku. Dobu vaření zkrátí jejich namočení
Hodnocení 3× Jak se dělá houbový kuba? Bezmasý a sytý chod se tradičně připravoval na Štědrý den
Video Vaříme podle pohádek: Sekyrková polévka z Honza málem králem je rychlá, levná a jde to i bez sekyrky
Šumajstr aneb Kočičí svatba s fazolemi: Původně postní jídlo z fazolí a krup ochucené uzeným zasytí a báječně chutná
Vynikající polévka prdelačka z kroupového jelítka chutná jako na zabijačce, přitom ji doma připravíte snadno a rychle
Nastavovaná kaše: Klasické staročeské jídlo z brambor a krup voní majoránkou, skvěle se hodí i jako příloha k uzenému masu
Kroupy nejsou „hloupý“! Netradiční smaženice nebo kroupové zelí překvapí, důležitý je správný postup při vaření
4 foto Hodnocení 19× Ovarová polévka má mnoho variant, proto si ji každý může uvařit podle své chuti
Kaviár pro chudé: Slavná texaská specialita voní koriandrem a kaviár jen připomíná. Jak ji připravit?
Staročeské smažené kosmatice: Květy černého bezu se dají připravit nasladko i naslano podle snadných receptů
Bůček předem vařený a pečený: Na povrchu křupavé maso je uvnitř úžasně šťavnaté. Stačí jen dodržet postup při přípravě