Karlovarský knedlík podle knedlíkového mistra: Zjemní jej máslo v těstě a díky jednomu fíglu bude dokonale vláčný
Báječné cukroví i jedlý dárek: Rafaelo kuličky jen ze tří surovin jsou hned hotové a chutnají jako italský originál
4 foto Hodnocení 11× Šumajstr je staročeské postní jídlo z krup a barevných fazolí, podobné šouletu
5 foto Hodnocení 43× Šoulet je židovské jídlo. Stejně se připravuje i staročeský pokrm kočičí svatba
Hodnocení 21× Prejt: Co to je a jaké má využití v kuchyni? Zodpovídáme otázky zvídavým kuchtíkům
5 foto Hodnocení 23× Jak uvařit uzenou polévku? Chutnou a voňavou polévku lehce připraví i začátečníci
Nastavovaná kaše: Zapomenutá příloha našich babiček chutná s osmaženou cibulkou výborně a navíc je levná a snadná
Kočičí štajryš aneb Plzeňská variace na kočičí svatbu: Brambory s kroupami a zelím chutnají božsky a nestojí moc
Falešný zabijačkový prejt podle receptu z roku 1946. Je krásně tmavý, ale při jeho přípravě se obejdete i bez vepřové krve
Poctivá uzená polévka: Uzená vepřová žebra je třeba dostatečně dlouho vařit a nesolit, další rozměr chuti dodá zelenina
Devět způsobů, jak zahustit polévku bez mouky: Skvělé jsou pohanka, jáhly i luštěniny, tvrdý sýr dodá další rozměr chuti
Jak vařit kroupy do polévky? Záleží na tom, jestli chcete lehčí nebo zahuštěnou polévku. Dobu vaření zkrátí jejich namočení
Hodnocení 5× Jak se dělá houbový kuba? Bezmasý a sytý chod se tradičně připravoval na Štědrý den
17 foto Tereza z Peče celá země: Nejvíc mě baví technické výzvy, ve kterých nevím, jak má vypadat výsledek, říká
Slavné omáčky: Sametovou velouté vařil osobní kuchař už Napoleonovi. Příprava je snadná, výsledek božský!