Ořech - články, postupy a rady
Kulinářský slovník Přejít do slovníku
Lískový oříšek je plod lísky. V dětských knížkách bývají tyto oříšky spolu s veverkou. Jejich největším producentem je Turecko, ale známe je i z našich zahrad. V polovině podzimu nastává jejich sklizeň. Používají se k výrobě pralinek, čokoládových lanýžů, umleté se přidávají do různých těst, vyrábějí se z nich různé krémy a pasty. Obsahují vysoké množství bílkovin, vitaminu E, vlákniny a dalších prvků, např. hořčíku.
Další témata
Další recepty
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Křupavé brambory
Přidáno před 2 hodinami
Jogurtový pohár se zmrzlinou a mangem
Přidáno před 3 hodinami
Variace na Gà Nam Bộ:
Přidáno před 11 hodinami
Jablkovo-banánové nanuky bez cukru
Přidáno před 18 hodinami
Pistáciový cheesecake s mandlovým korpusem
Přidáno před 22 hodinami
Mechový dort II.
Přidáno 22. 4. 2024 11:00
Přečtěte si Zobrazit více
Cuketovo-kokosový moučník s čokoládovou polevou: Vláčný dezert voní kokosem a kořením a zvládne ho i začátečník
Svařák vynalezli už staří Řekové. Římané zase pili kořeněné víno ředěné mořskou vodou
Pět nejlepších jídel z červené řepy: Jak na dokonale krémový hummus, rizoto s řepou nebo řepové carpaccio