Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Obvykle jsou krásně nazdobené, sladěné do jednoho barevného odstínu a nabízejí takové dobroty, že srdce každého milovníka sladkostí musí zaplesat. Sweet bary neboli candy bary oživí každou párty, každý si na nich najde to své a bez problémů dokážou nahradit i narozeninový dort. 

Stůl plný sladkostí

Mít v současnosti na svatbě jen dort, případně koláčky a nějaké cukroví už dnes neletí. Současným trendem jsou candy bary označované rovněž jako dessert tables neboli dezertní stoly. Tyto sladké koutky bývají ozdobou nejen svateb, ale i dalších oslav a výborně se hodí i na dětské akce. Jsou totiž mnohem praktičtější než celý velký dort, navíc jsou ideální pro váhavce, kteří se nedokážou rozhodnout, jaký druh nebo příchuť dortu si vybrat. Candy bary se totiž sestávají ze široké nabídky různých drobných zákusků, dezertů a dalších sladkostí, takže si každý může vybrat, na co má zrovna chuť. 

Candy bar se hodí na svatbu a dětskou párty

Původ sweet barů nelze přesně určit, protože se jedná o relativně nový koncept. Nicméně získávají stále větší popularitu ve světě různých oslav a večírků. Nejčastěji ale bývají součástí moderních svatebních recepcí, kde nahrazují tradiční stůl s dortem a stávají se pro hosty poměrně zajímavou atrakcí. Stejně tak se hodí na dětské oslavy, neboť malé dezertíky jsou pro děti také mnohem praktičtější. Uplatnění najdou také na různých garden party (venkovních oslavách), jejichž čas se pomalu ale jistě blíží. 

Moučníky v tradičním i moderním duchu

Sweet bary nabízejí pestrou škálu sladkých malých lahůdek, které jsou naaranžovány buď na stolech nebo často i na různých speciálních vozících. Součástí sweet barů mohou být různé mini dortíky, poháry nebo další sladkosti. Tyto sladké bary se nemusejí nutně skládat jen z moderních sladkostí, ale klidně i z malých svatebních koláčků nebo dalších tradičních českých zákusků. Důležité hlavně je, aby všechno bylo pěkně barevně sladěno a naaranžováno. Součástí sweet barů bývají i různé speciální stojany, svíčky, květiny, nápisy a další dekorace odpovídající typu oslavy. Na svatby jsou to třeba různé zamilované nápisy, dětskou oslavu zase oživí postavičky z kreslených seriálů. 

A co může být součástí candy neboli sweet barů

Mini dortíky zmenšeniny větších piškotových dortů zdobené ovocem a krémem, malé cheesecaky
Tartaletky – malé koláčky z křehkého těsta plněné čokoládou nebo pudinkovým krémem. Výborně se na ně hodí také citronová pomazánka lemon curd.
Mousse dortíkydezerty zdobené pěnou
Mini dezerty ve skleničkách – můžete připravit třeba různé varianty slavných moučníků, třeba sachru nebo medovníku. Co třeba zkusit tento Míša dezert podle našeho ověřeného receptu?
Muffiny nebo cupcakes – muffiny se budou pěkně vyjímat v barevných papírových košíčcích, navíc je můžete dozdobit krémem nebo fondánem. Děti určitě nadchnou tyto cupcakes s fondánovými ptáčky
Cake pops - dortová lízátka přelitá čokoládovými polevami a posypaná cukrovým zdobením
Makronky – slavné francouzské cukrovinky různých barev se pěkně vyjímají na etažéru. Makronky snadno zvládnete podle našeho video receptu
Donutyslavné americké koblihy lze dozdobit pestrobarevnými polevami, v rámci candy barů se často nabízejí na speciálním stojanu v podobě destičky s jakýmisi háčky sloužícími k zavěšení donutů
Bonbony - netradičním doplňkem candy barů mohou být i bonbony, které jsou báječným zpestřením ke klasickým dortům a zákuskům a navíc mají úspěch jak u dětí tak dospělých. Jejich velkou výhodou také je, že se oproti zákuskům nekazí. Chcete-li zdravější verzi želé bonbonů, snadno si ji připravíte doma podle našeho návodu. 
Další možnosti – sušenky, čokoládové pralinky, čokoládové fontány

Inspiraci, jak může vypadat sladký bar neboli sweet bar, najdete v naší fotogalerii

Fotogalerie - Sweet bary jsou hitem svateb i dalších oslav: Koutek plný sladkostí může mít mnoho podob

Ukázat 17 fotografií

Recepty k tomuto článku

Mohlo by vás zajímat

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více