Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Dobrou sekanou poznáte už podle krásné barvy a lákavé vůně

Dobrou sekanou poznáte už podle krásné barvy a lákavé vůně

Když jste si dříve chtěli dát v restauraci masovou sekanou, byl to trochu risk – říkalo se, že do ní kuchaři semelou maso, které někomu zbylo na talíři. To, že je sekaná podřadné jídlo, už ale dávno neplatí. Sekaná naopak může prokázat kuchařův um a schopnost sladit chuť masa a koření.

Sekaná z masa

Aby byla sekaná chválená, neměla by se rozpadat. Pokud budete postupovat přesně podle návodu, určitě se vám povede. Dobré je i vědět, jaké chyby při její přípravě můžete udělat a které druhy koření použít.

Bezmasá sekaná

Sekanou lze připravit například z hub. Zajímavou chuť má sekaná z cukety, při jejíž konzumaci zároveň zúžíte každoroční cuketovou nadúrodu. Všem známá klasika je jistě sekaná z kapusty. Možností je ale mnohem víc.

Více

1 2 3

Další témata

Další recepty