Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Sekaná je dobrým způsobem, jak zpracovat mleté maso. To může být prakticky jakékoli, jednodruhové nebo směs různých druhů mas. Během pečení sekané se může stát, že nám šiška praskne. My ale víme, jak tomu zabránit.

Aby šiška sekané nepraskla a zůstala krásně kompaktní, je třeba míchat masovou směs alespoň 2 minuty. Během míchání získává maso na vazkosti. Pozor ale, aby se hmota příliš neohřála, to by mělo opačný efekt. Použijte tedy maso rovnou z lednice.

Jak správně upéct sekanou

Do sekané patří mleté maso, podušená cibule a česnek, vajíčko, sůl, koření, a na zahuštění namočené pečivo, strouhanka nebo vločky.

  1. Smícháme dané suroviny dohromady a pořádně prohněteme, aby se vše spojilo.
  2. Ze směsi utvoříme šišky, které dáme do pekáčku vymazaného olejem.
  3. Povrch sekané potřeme vodou nebo rozšlehaným vejcem.
  4. Pečeme prvních 10 minut na 200 °C , následně teplotu snížíme a pečeme na 150 °C dalších 45 minut dokřupava.

Abyste si během přípravy sekané byli jistí, pro úplnost přikládáme ještě videorecept, kde si můžete celý postup znovu prohlédnout.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky