Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Dobrůtka z jednoho pekáčku

Hodnocení receptu je 4,7 (7×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Bibinka Bibinka

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 60 min

60 min (60 min příprava)

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie12 702 kJ /
3 036 kcal
Bílkoviny148,30 g
Tuky199,16 g
Vláknina47,77 g
Cholesterol 1,15 g
Sodík 3,34 g
Sůl7,68 g
Sacharidy141,40 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Brambory si uvaříme klidně den předem a studené nakrájíme s cibulí a česnekem na kolečka, brokolici na kousky a zelí na proužky. Krok 2: Vymažeme si pekáček a vyložíme ho bramborami, trochu je osolíme, na ně rozetřeme prosolené s malým množstvím vody zamíchané maso a poklademe rozmarýnem, cibulí, česnekem a pak připravenou brokolicí, zelím(můžeme si je smíchat) a nakrájenou anglickou slaninu s pokrájeným měkkým sýrem, zase mírně osolíme. Krok 3: Na to dáme znova brambory, posypeme libečkem, rozmarýnem a zase malinko osolíme a dáme péct do vyhřáté trouby tak na půl hodiny. Krok 4: Mezi tím si smícháme obě smetany, do nich rozšleháme vajíčka a nastrouhaný sýr, až jsou suroviny zapečené, tak polijeme tou smetanou a ještě zapečeme, až máme vršek dozlatova.

Zveřejněno 5. 3. 2011

Poznámka autorky Bibinka

Už jsem jistě známá tím, že když zpracovávám zbytky, pokaždé vznikne nějaká nová verze jídla a tak to bylo i tentokrát. Jídlo je krásně vlhké, díky zelí a masa, které pustí vodu a šťávu.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Dobrůtka z jednoho pekáčku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/QNA7

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Dobrůtka z jednoho pekáčku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/QNA7

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (6)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

:yes::yes:dobrůtka opravdu- něco podobného dělám , ale z brambor neuvařených -pekáček přikryji alobalem a až nakonec odkryji , aby to "chytlo " barvičku-jinak dávám také bodíky :yes::yes::-D

takové (hodně)lepší francouzské brambůrky;-):yes::yes::-K:-K

Bibi, zase suprová inprovizace:-p, od všeho něco v pekáči. Vypadá to skvěle!! Jestli můžu poradit, dej druhou fotku jako hlavní, na té první ti blesk nadělal paseku, jak se to stává i mi, ale to jsem ještě nevěděla, že blesk si můžu vypnout;-):yes:

Určitě dobrota:-p:-*:yes:

Tématické fráze:
maso z jednoho pekáče, recepty z jednoho pekace, babicovy dobroty recepty 1.5, maso v jednom pekáči, maso v pekacku, jidlo z pekacku, maso do pekáčku, dobrůtka, zapecene mleté maso se zelím, nějaká dobrůtka, maso z jednoho pekáčku, veprove maso z jednoho pekace, jídlo z jednoho pekáče, jídla z pekáčku, houby na slanině z jednoho pekáčku, recepty v jednom pekáči, jidlo v jednom pekáči, zapečené maso v pekáčku - vše v jednom, mlete maso v jednom pekaci, maso v pekaci recept

Suroviny:
brambory, brokolice, zelí, maso mleté, slanina anglická, smetana kysaná, smetana 12%, cibule, česnek, sýr tavený, vejce, sýr tvrdý, rozmarýn sušený, libeček sušený, sůl, olej

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu