Bolo de bolacha: Rychlý nepečený sušenkový dezert z Portugalska vás oslní vůní kávy a zvládne jej připravit i začátečník
Co dělat, aby máta na záhonku nevytlačovala jiné rostliny? Pomůže správné zastřihování, prospěje to i výraznější vůni
Vyzkoušeli jsme fígl, jak celý týden udržet čerstvé a křupavé ředkvičky: Nestačili jsme se divit, co dokáže trocha vody
10 foto Hodnocení 1× Jak využívat kapary v kuchyni? Kvůli jejich silné chuti je používáme s mírou
8 foto Hodnocení 1× Jak se připravují krevety? Můžeme je smažit, restovat, péct nebo uvařit v páře
Strava starověkých Řeků se nelišila od té dnešní středomořské. Prim hrály olivy, ryby a víno, dezerty se připravovaly i z fazolí
8 foto Hodnocení 1× Na zeleninové "lasagne" použijte místo těstovin plátky cuket nebo lilků podle našich rad
7 foto Hodnocení 14× Kvíz na téma původ jídel s cizokrajnými názvy: Ověřte si, kam zařadit tradiční pokrmy
9 foto Hodnocení 5× Desatero rad na téma olivový olej: Tento poklad je ceněným králem všech olejů
Hodnocení 8× Kapary v naší kuchyni: Mají výraznou chuť a hodí se na dochucení některých jídel, podobně jako olivy
Hodnocení 5× Olivy jsou jedinečnou lahůdkou nejen středomořské, ale i naší kuchyně. V mnoha jídlech jsou nepřekonatelné
Historie na talíři: Nespravedlivé rozdělení potravin ve starém Římě. Muži mívali pestřejší stravu než ženy, dopřávali si i kachny a ryby
Malta na talíři: Ochutnejte místní pomeranče a med a připravte si divokého králíka na víně. Takhle snadno se dělá
Hodnocení 17× Oblíbené provensálské koření si můžeme připravit i sami. Poradíme, co je jeho součástí a jak si poradit se sušením
Jak na ty nejlepší celerové řízky? Předvařte celer ve vývaru a pak jej obalte se sýrem a šunkou, chuť je fantastická