Uchování meruněk a švestek v mrazáku: Důležitá je rychlost, kvalita ovoce i skladování ve vhodných obalech
Jídelníček slovenské šlechty 18. století: Na stole bylo pečené sele, zvěřinové ragú, jemné máslové rohlíčky a litry vína
Zdeněk Pohlreich opět vyráží do boje proti blafům: V nové řadě Ano, šéfe! se můžeme těšit na nové hlášky i nečekaná překvapení
8 foto Hodnocení 1× Co se vaří ve Španělsku. Znáte paellu, churros, jamón, gazpacho, fuet a sangrii?
10 foto Hodnocení 1× Jak využívat kapary v kuchyni? Kvůli jejich silné chuti je používáme s mírou
8 foto Hodnocení 1× Jak se připravují krevety? Můžeme je smažit, restovat, péct nebo uvařit v páře
Strava starověkých Řeků se nelišila od té dnešní středomořské. Prim hrály olivy, ryby a víno, dezerty se připravovaly i z fazolí
8 foto Hodnocení 1× Na zeleninové "lasagne" použijte místo těstovin plátky cuket nebo lilků podle našich rad
7 foto Hodnocení 14× Kvíz na téma původ jídel s cizokrajnými názvy: Ověřte si, kam zařadit tradiční pokrmy
9 foto Hodnocení 5× Desatero rad na téma olivový olej: Tento poklad je ceněným králem všech olejů
Hodnocení 9× Kapary v naší kuchyni: Mají výraznou chuť a hodí se na dochucení některých jídel, podobně jako olivy
Hodnocení 5× Olivy jsou jedinečnou lahůdkou nejen středomořské, ale i naší kuchyně. V mnoha jídlech jsou nepřekonatelné
Historie na talíři: Nespravedlivé rozdělení potravin ve starém Římě. Muži mívali pestřejší stravu než ženy, dopřávali si i kachny a ryby
Malta na talíři: Ochutnejte místní pomeranče a med a připravte si divokého králíka na víně. Takhle snadno se dělá
Exotické ovoce na Vánoce: Jak poznat zralé mango? Jde to dobře po hmatu i podle tvaru ovoce kolem stopky
Makové mléko v obsahu vápníku předčí to kravské. Víte, jak je nejlépe doma udělat a čím se dá ochutit?
Jak na dokonalý dýňový chlebíček: Voní perníkovým kořením, je krásně vláčný a díky polevě chutná fantasticky