Středomořská zelenina na plechu
Středomořská zelenina na plechu je ideální jako příloha k hlavním jídlům, nebo může být podávána jako lehký hlavní chod. Pečení zvýrazní přirozenou sladkost a chuť zeleniny, která se stane karamelizovanou a křehkou.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 3 988 kJ / 953 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 28,45 g |
| Tuky | 55,14 g |
| Vláknina | 32,54 g |
| Cholesterol | 90 mg |
| Sodík | 2,48 g |
| Sůl | 5,90 g |
| Sacharidy | 77,29 g |
Postup přípravy
Krok 1: Lilek nakrájíme na kolečka, posolíme a necháme asi 30 minut vypotit.
Krok 2: Mezitím rozehřejeme troubu na 250 °C, nakrájíme na kolečka ostatní zeleninu a česnek na plátky.
Krok 3: Vyšší plech slabě potřeme olivovým olejem a zeleninu na něj střídavě poskládáme tak, aby se částečně překrývala.
Krok 4: Bazalkové pesto rozmícháme s olivovým olejem a čerstvými či sušenými bylinkami, případně s pepřem.
Krok 5: Pomocí mašlovačky potřeme olejovou směsí povrch zeleniny. Navrch rozdrobíme fetu, přikryjeme alobalem a vložíme do trouby.
Krok 6: Pečeme 20 minut, poté odstraníme alobal a dalších 20 minut dopékáme.
Zveřejněno 25. 6. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Středomořská zelenina na plechu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/9DAP
Moje poznámka
Středomořská zelenina na plechu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/9DAP
Náhodný recept
Nejnovější recepty
Kuličky z piškotů s vaječným koňakem
Přidáno před 3 hodinami
Pečená žebra s povidlovou marinádou
Přidáno 24. 12. 2025 20:05:10
Pstruh se salátem po bořecku
Přidáno 24. 12. 2025 19:52:50
Hruška se zmrzlinou
Přidáno 23. 12. 2025 19:47:54
Sýrová roláda
Přidáno 23. 12. 2025 18:34:02
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno 23. 12. 2025 18:18:06
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Šťouchaná buchta
Anickamanicka před 2 hodinami
Pomalu pečený králík s tymiánem
Antusa před 3 hodinami
Vrstvený salát
Haname před 5 hodinami
Sýrové tyčinky
Jitinka před 6 hodinami
Sýrová omáčka
Tamarilka před 8 hodinami
Pečená červená řepa
Hanawagy před 8 hodinami
Rybí vývar z pomalého hrnce
jaroslav.foltyn před 9 hodinami
Domácí vánočka
Zuzu10 před 9 hodinami
Pečené krůtí prso - snadné, ale dobré
Bizon33 před 9 hodinami
Dýňová caponata s bramborem a pečeným krůtím prsem
Bizon33 před 10 hodinami
Tématické fráze:
středomořská dieta recepty,
středomořská kuchyně recepty,
pečená zelenina na plechu,
středomořská kuchařka,
středomořská grilovaná zelenina,
středomořská kuchyně,
středomořská dieta,
jak ugrilovat zeleninu v troube,
recepty středomořské kuchyně,
středomořská pečená zelenina,
grilovaná zelenina na plechu,
zapečená středomořská zelenina,
grilovaná středomorská zelenina,
středomořská kuchyně - recepty,
kuchařka středomořská kuchyně,
zelenina z trouby,
pečená středomořská zelenina,
jak ugrilovat zeleninu,
středomořská cuketa,
středomořské kuře
Suroviny:
lilek,
cuketa,
cibule,
rajče,
paprika čerstvá červená,
česnek,
sýr feta,
pesto bazalkové,
olej olivový,
tymián,
rozmarýn,
sůl
Komentáře (14)
Děkuji všem za zájem.
A díky za bodík...