Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Svatební cukroví jsou drobné kousky pečiva, podobné vánočnímu cukroví. Zdobíme je pastelovými barvami polevy, cukrovými a marcipánovými dekoracemi, rozpuštěnou čokoládou nebo jen cukrovou posypkou.

Svatební cukroví je spolu s malými koláčky, zákusky a dorty tradiční ozdobou svatebního stolu a výslužek pro hosty. Připravuje se z těst jako je linecké, perníkové, ořechové nebo medové. Cukroví zdobíme v barvách svatby pár dní před hostinou.

1/16

    1 z 16

    Linecké MINI cukroví

    Linecké MINI cukroví

    Linecké těsto je pro přípravu svatebního cukroví jako stvořené. Suché tvary uschováme v krabici, dokud nebude čas ho ozdobit. Cukroví slepujeme marmeládou nebo krémem několik dní před svatbou, aby se stihlo uležet. Pak si uděláme hezký večer s kamarádkami a s několika barvami polevy a vše najednou ozdobíme.

    2 z 16

    Levandulové cukroví

    Levandulové cukroví

    Cukroví v pastelových barvách je něžné a vyjadřuje city, které k sobě budoucí novomanželé chovají. Bílkovou polevu obarvíme pár kapkami potravinářského barviva a plochy cukroví vylejeme nebo ozdobíme polevou ze sáčku s ustřiženou špičkou. Droboučké perličky v polevě budí dojem elegance.

    3 z 16

    Skořicové slepované cukroví

    Skořicové slepované cukroví

    Linecké cukroví nemusí mít stále stejnou chuť - do těsta pro změnu přidáme skořici, která ho báječně dochutí. V jednoduchosti je krása, proto stačí na střed koláčků nalít lžičkou bílou citrónovou polevu, tu posypat barevným cukrářským zdobením, nebo položit do vlhké polevy marcipánové srdíčko či kytičku.

    4 z 16

    Žloutkové cukroví

    Žloutkové cukroví

    Linecké nebo žloutkové těsto vykrájíme do potřebných tvarů, upečeme je a slepíme pikantní marmeládou - například rybízovou či višňovou. Povrch cukroví polijeme žloutkovou polevou nebo použijeme polevu bílkovou, kterou obarvíme kapkou žluté barvy. Do mokré polevy naneseme rozpuštěnou čokoládu a párátkem ji roztáhneme.

    5 z 16

    Mandlové cukroví

    Mandlové cukroví

    Mandle, přidané do těsta, dodají cukroví luxusní chuť. Kousky plníme až těsně před svatbou vanilkovým krémem a uchováváme je v chladu. Povrch horních polovin polijeme rozpuštěnou čokoládou a do ještě vlhké přilepíme mandle nebo aspoň jejich půlky. Pokud nechceme mandle, použijeme hezké svatební zdobení.

    6 z 16

    Arašídové cukroví v různých tvarech

    Arašídové cukroví v různých tvarech

    Pro letní svatbu se příliš nehodí čokoládové ozdoby nebo krémová náplň, které se v horku rozpouštějí. Křehké arašídové sušenky mohou být na stole celou hostinu a nic se jim nestane, kromě toho, že se rychle sní. Ozdobíme je očkem z marmelády, popřípadě do něj ještě přilepíme cukrovou perličku.

    7 z 16

    Vánoční linecké cukroví

    Vánoční linecké cukroví

    Co více symbolizuje lásku dvou lidí, než srdce? Připravme na hostinu klasická linecká srdíčka s vykrojeným středem, naplněná jasně červenou jahodovou, malinovou nebo rybízovou marmeládou nebo ovocným želé. Vůbec nevadí, že se podobají tradičnímu vánočnímu cukroví - jde o chutné pečivo, po kterém se rychle zapráší.

    8 z 16

    Ořechové cukroví se žloutkovou polevou

    Ořechové cukroví se žloutkovou polevou

    Ořechové těsto je spolu s lineckým klasikou v přípravě cukroví. Výsledkem je křehká dobrota, kterou promažeme marmeládou a polijeme žloutkovou polevou. Povrch cukroví zdobíme podle možností - cukrářskými dekoracemi, marcipánovými kvítky nebo krajkou z bílé či barevné polevy, kterou nanášíme ze sáčku.

    10 z 16

    Linecké cukroví Marcella

    Linecké cukroví Marcella

    Křehké linecké cukroví je naprosto univerzální ve výběru tvarů. Zvolíme takový, jaký se hodí ke konkrétní svatbě. Po promazání marmeládou kousky slepíme a polijeme je světlou rumovou nebo citrónovou polevou. Do ještě vlhké položíme marcipánové dekorace, připravené předem s pomocí vhodných vypichovátek.

    11 z 16

    Ghrejbe - maslove cukrovi

    Ghrejbe - maslove cukrovi

    Cukroví, které vydrží i parné letní dny, se připravuje z třeného těsta - z podobného jako na máslové sušenky. Těsto natlačíme do formičky a vyklepneme přímo na plech s pečicím papírem. Do středu vtiskneme piniový oříšek a cukroví upečeme při teplotě 100 °C, aby zůstalo světlé. Můžeme ho poprášit moučkovým cukrem.

    12 z 16

    Sváteční sádlové rohlíčky

    Sváteční sádlové rohlíčky

    Sváteční sádlové rohlíčky připomínají podkovy, které přinášejí novomanželům štěstí. Křehké cukroví promažeme marmeládou nebo máslovým krémem. Povrch zdobíme barevnými čokoládovými polevami a dekoracemi z marcipánu nebo potahovky s mandlovým aroma. Rohlíčky jsou chutné a moc hezké.

    13 z 16

    Svatební cukroví - vegan

    Svatební cukroví - vegan

    Veganské cukroví může být stejně chutné jako máslové cukroví. Musíme se však obejít bez mléka, smetany, vajec i živočišných tuků. Využijeme tedy datlovou pastu, med, kokosový tuk, čokoládu a ořechy. S trochou trpělivosti se nám jistě podaří vytvořit pár kousků, které zachutnají i ostatním hostům.

    14 z 16

    Medové perníčky od babičky

    Medové perníčky od babičky

    Malé perníčky se hodí pro jakoukoliv příležitost. Vánoční s motivem stromků a hvězd, velikonoční jako kuřátka a vejce, svatební ve tvaru srdíček a květin. Bílá nebo jemně barevná poleva perníčky zjemní a krajkové zdobení je krásně ozdobí. Perníčky můžeme připravit i jako jmenovky na svatební tabuli.

    15 z 16

    Svatební pečení

    Svatební pečení

    Svatební cukroví se může zdobit nejedlými dekoracemi jako jsou zlaté plastové prstýnky, štrasové pásky, papírové a plastové zápichy se svatebními motivy. Mezi jedlé dekorace pak můžeme zařadit jedlý papír, třpytivé perly a korálky nebo marcipánové růžičky. Mnoho dekorací si můžeme předem vymodelovat sami.

    16 z 16

    Opilé košíčky

    Opilé košíčky

    Svatba je o rozmanitých chutích. Do papírových košíčků můžeme vložit malé linecké košíčky, které naplníme čokoládou a ozdobíme třešněmi nebo višněmi, macerovanými v rumu. Obsah zalijeme čokoládovou polevou a posypeme oříšky, karamelovými burizonkami nebo cukrářským sypáním na dorty.

1/16

 

Komentáře

Další tipy a triky