Medové perníčky od babičky
Perníčky jednoznačně patří k vánoční atmosféře. Jejich chuť a zdobení potěší každé malé dítko. Medové kořeněné těsto provoní doslova celý dům a s vykrajováním vám jistě rády pomohou i děti.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 12 204 kJ / 2 917 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 68,30 g |
Tuky | 70,95 g |
Vláknina | 12,10 g |
Cholesterol | 858 mg |
Sodík | 3,52 g |
Sůl | 0,45 g |
Sacharidy | 495,27 g |
Postup přípravy
Krok 1: Mouku a moučkový cukr prosejeme do mísy, přidáme ostatní suroviny a ručně zpracujeme těsto.
Krok 2: Těsto zabalíme do potravinové fólie a necháme do druhého dne uležet v lednici.
Krok 3: Těsto rozválíme na plát o tloušťce asi 5 mm a vykrajujeme z něj tvary, které klademe na plech vyložený pečicím papírem.
Krok 4: Pečeme na 160 °C asi 8-10 minut.
Krok 5: Teplé perníčky potíráme rozšlehaným žloutkem.
Zveřejněno 11. 12. 2022
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Medové perníčky od babičky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/0RqK5
Moje poznámka
Medové perníčky od babičky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/0RqK5
Nejnovější recepty
Fazolový stroganoff se žampiony a cuketou
Přidáno před 9 hodinami
Hovězí maso na pivě
Přidáno 17. 10. 2025 21:23:34
Plněná kuřecí prsa na pórku
Přidáno 17. 10. 2025 18:14:00
Rybí závitek z makrely
Přidáno 17. 10. 2025 18:01:29
Salát s řapíkatým celerem a pomerančem
Přidáno 17. 10. 2025 17:53:01
Cuketové knedlíky a cuketové zelí
Přidáno 17. 10. 2025 17:37:31
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vepřová krkovička na žampionech se smetanou
Rmdra před 6 hodinami
Buchta Fešák
kabelka.ondrej před 8 hodinami
Pečené kaštany z horkovzdušné fritézy
romanzabr123 před 8 hodinami
Snadný štrúdl
Ivace před 8 hodinami
Domácí škvařené sádlo
Mathilda před 8 hodinami
Pudink v mikrovlnné troubě
D.strelcova@seznam.cz před 8 hodinami
Celerová pomazánka à la humr
Tonja před 9 hodinami
Skoro rybí salát z květáku
Tonja před 9 hodinami
Budapešťská pomazánka
Tonja před 10 hodinami
Tvarohová pomazánka s mrkví - „Falešná treska“
Tonja před 10 hodinami
Suroviny:
mouka hladká,
cukr moučkový,
máslo,
vejce,
med,
soda jedlá,
koření do perníku,
žloutek
Komentáře (1)