Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Žloutkovou polevu s námi zvládne každý. Je velmi jednoduchá a lahodná
Zdroj: Toprecepty.cz

Na některé druhy řezů nebo cukroví se chuťově i barevně hodí žloutková poleva. Není vůbec složitá a zvládne ji každý. Vypadá krásně a chutná výborně. Polevu použijeme hned po dokončení, aby neoschla.

Žloutkovou polevou nejčastěji zdobíme ořechové řezy, velikonoční perníčky nebo cukroví. Tuto polevu zvládne opravdu každý. Na jeden žloutek počítáme asi 50 g moučkového cukru. Cukr může být ochucený vanilkou.

  • Žloutek s prosátým cukrem třeme tak dlouho, až vznikne lesklá hladká poleva. Cukr přidáváme postupně a tím určujeme hustotu polevy. Hodně hustá poleva se špatně roztéká.
  • Na řezy připravujeme polevu ze 6 žloutků (bílky se šlehají do těsta) a lijeme ji na ještě horké těsto, aby hezky zaschla a neopadávala.
  • Na cukroví polevu nanášíme štětečkem nebo nožem a necháme ji roztéct. Do polevy můžeme kousky také opatrně namáčet.
  • Další ozdoby klademe nebo sypeme vždy do ještě nezaschlé polevy.

Polevu necháme zaschnout při pokojové teplotě. Ať se dílo podaří!

Vánoce a vánoční cukroví

Vánoce patří k nejkouzelnějším obdobím v roce a nedomyslitelně k nim patří vůně domácího cukroví

Zpravidla se začíná perníčky, poté následují zástupci z křehkého těsta – vanilkové rohlíčky, linecké, pracny. Ke konci adventního období přijdou na řadu sněhové pusinky a kokosky. A nakonec dojde řada na nepečené druhy cukroví,  jakou jsou vosí hnízda a různé kuličky.

Mohlo by vás zajímat:

Linecké cukroví | Perníčky | Nepečené cukroví | Pracny | Vanilkové rohlíčkyKokosky | Vosí hnízda

 

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky