Časté chyby při používání remosky: Dejte pozor na ucpané ventily a jiné pohromy
Remoska je pomocníkem v našich kuchyních už po mnoho dekád. Ty nejstarší, hliníkové, se v rodinách dědí po generace, protože většího pracanta byste těžko hledali. Avšak i při jejím používání můžete chybovat.
Díky remosce se spousta chatařů obejde bez klasické trouby, neboť remoska představuje malou přenosnou troubu, ve které můžete pokrmy ohřívat, péct i smažit. Vyhněte se chybám při jejím používání a vychutnávejte si různá jídla.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Chyby při používání remosky
Díky následujícímu výčtu častých chyb budete vědět, čeho se vyvarovat, abyste docílili správné přípravy pokrmů, na kterých si může pochutnat celá rodina:
- Spálený vršek pokrmu, zatímco uvnitř zůstal syrový, je následkem přeplněné remosky. Neplňte ji výše než do 2/3 objemu. Mimo to můžete pokrm během pečení zakrýt alobalem, abyste předešli jeho připálení.
- Vysypávání vymazané remosky moukou způsobuje taktéž nerovnoměrně upečená jídla, právě kvůli vysypání - to blokuje rovnoměrné rozložení tepla v pečicí míse. Bohatě stačí troška oleje k vymazání.
- Toužíte po pečeném mase, které se v remosce však spíše dusí? Nepřehánějte to s podléváním - myslete na to, že i samotné maso pustí určité množství šťávy.
- Do remosky můžete používat silikonové, skleněné, ale i kovové formy - u těch však pozor, pokud máte pečicí mísu s teflonovým povrchem. Podmínkou používání forem a zapékacích mís je to, aby se nedotýkaly pečicího víka.
- Trápí vás připečené nečistoty na vnitřní straně pečicího víka? Pak je velmi pravděpodobné, že jsou ve víku ucpané ventily - duté šrouby. Vyčistěte je (např. špejlí) a pravidelně kontrolujte jejich průchodnost.
- Zničení pracovní plochy předejdete pokládáním víka vnitřní stranou nahoru. Stejně tak horká je i pečicí mísa, proto je součástí vybavení podstavec.
- Pečicí víko nikdy neumývejte pod tekoucí vodou, čistěte ho pouze nasucho, abyste ho neznehodnotili a nepřestalo fungovat. Také používejte pouze jemné houbičky, které nezpůsobí poškrábání jeho povrchu.
V remosce dokážete upéct jakékoliv jídlo, stačí jen myslet na to, že má předem stanovené rozpětí vyhřátí na 160–180 °C, které nelze nijak měnit. Upečete si v ní kuře, buchty, perník nebo třeba medová pikantní žebírka podle názorného videa?
Komentáře