Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Krevety po sečuánsku

Hodnocení receptu je 5,0 (27×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

rebeka rebeka

Středně náročný

Doba přípravy 60 min Doba tepelné úpravy: 60 min

60 min (60 min tepelná úprava)

Suroviny

Porce: 1 - 2

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 186 kJ /
283 kcal
Bílkoviny42,91 g
Tuky7,44 g
Vláknina1,98 g
Cholesterol 295 mg
Sodík 3,68 g
Sůl8,80 g
Sacharidy10,58 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Krevetkám (rozmraženým a osušeným) uřízneme ocásky, pokud seženeme čerstvé, tím lépe, solamyl rozmícháme s vodou, lehce osolíme, krevetky pomažeme solamylovou omáčkou a necháme v chladu minimálně hodinu marinovat. Krok 2: Ve woku rozpálíme cca 3 lžíce rostlinného oleje a krevety minutu smažíme z obou stran. Ne déle, poněvadž bychom z nich měli gumu, neboli pryž. A to nechceme. Osmažené krevety odložíme na papírovou utěrku, abychom se zbavili přebytečného tuku. Pokud nám v pánvi zbylo hodně oleje, vylijeme ho. Krok 3: Cibulku, chilli papričku (feferonku), česnek a zázvor nasekáme na co nejjemněji. Vhodíme do pánve, přidáme všechny ostatní ingredience určené na omáčku, krátce provaříme, přidáme osmažené krevety a vše asi minutu prohřejeme. Krok 4: Podáváme s opečenou bagetou, dozdobíme nasekanými lístky koriandru. Ten jsem nesehnala, takže jsem dala plocholistou petržel.

Zveřejněno 28. 2. 2013

Poznámka autorky rebeka

Zdroj. Pokrmy z woku a pánve. Mírně upraveno.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Krevety po sečuánsku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/oJwB

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Krevety po sečuánsku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/oJwB

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (34)

Máme rádi sečuánskou kuchyni, takže jsou krevety jako oheň. Výborné večer zobat k vínu.:-K:yes:
Perfektní!

Nepředvařené krevety (mražené), různé druhy i velikosti lze sehnat u Větnamců, stačí se jen dotázat :-) a nebo si udělat výlet do Sapy (té pražské)... Doporučuji :-)

Krása velikánská:-K to bude ukrutánské dobrotisko :yes::yes::-p

:-p:-p:-p;-):yes:

:-p krásný recept i fotka;-):-K

:yes::-O:-K:-K:-K

Otokar Sejka 28. 2. 2013 23:54
Porada:
Tak drahý byl a pořádně. Je těžko popsat, jak to koření vypadá. Na první pohled nic moc. Je jiné jenom zblízka. Pak v kuchyni se to cítí.
Je jasné, že název je podle oblasti, tak jak jídla.

Otokar Sejka - omlouvám se, dříve jsem to nestihl.Předpokládám, že to bude od tzv.sečuánského pepře, ale ten roste ve východní Asii(Japonsko,Korea, Čína),používá se též do koření 5ti vůní, badyán,hřebíček,skořice s.pepř a fenykl.Sečuánská kuchyně se nazývá podle oblasti,rozhodně ne podle pepře. Zajímalo by mne, co jste si nechal dovézt z Číny pod pojmem sečuánské koření.
Jinak seč.pepř až tak drahý není. Děkuji ;-)

Krevety můžu od rána do noci, krásné foto :-K

Krásný receptík:-p:yes: láká k vyzkoušení a foto je nádherné;-):yes:

Jste s 1974andrejkou krevetové královny "Topek". Za tento, i za všechny ostatní, rcp velký dík, jak se říká :"sánka dole":yes::yes::yes::-K:-K:-K

To bych si dala z fleku; -):-p:-p:-p:yes:

Otokar Sejka 28. 2. 2013 15:57
Jitkas:
Nesouhlasím s Váma na 100 %.
Stálo mne hodně námahy a času získat skutečné sečuánské koření až z Číny a jeho chuť ani zdaleka není taková, jak Vy píšete.
Ale se nic neděje, přece vaříme "à la Čína po česku"!

Otokar Sejka : nejsem sice p. Porada, ale vzhledem k tomu, že jsem to nejen dělala, ale také jedla, dovolím si odpovědět: pálivé je to díky chilli papričce;-), zázvoru i česneku;-)

Otokar Sejka : V tom asi jedou ty feferonky. :-)
www.salviaparadise.cz/pepr-secuansky-60g-p-621.html?cPath=90

Načíst další komentáře (15)

Tématické fráze:
recept krevety, recept na krevety, krevety recept, krevety recepty, recepty na pokrmy z krevet, jak udělat krevety, cina z krevet, krevety cina, čina s krevetami, pokrmy z krevet, tofu po sečuánsku, koření na krevety, krevety na čínský způsob, krevety po cinsku, naložení krevet, jak se dělají krevety, čína krevety, krevety po sechuansku, pokrm z krevet, sapa krevety

Suroviny:
krevety, solamyl, voda, sůl, olej, cibulka, chilli paprika čerstvá, ústřicová omáčka, omáčka sojová, olej sezamový, protlak rajčatový, česnek, zázvor, sherry, voda

Přidat fotografie receptu