Krevety po sečuánsku

rebeka Kuchařka: rebeka

Doba přípravy: 1 hod + chvilka 1 - 2 porce Mořské plody 33 názorů

Suroviny

200 g oloupaných krevet
lžíce solamylu
lžíce vodu
1/2 lžičky soli
olej na smažení
Na omáčku:
2 jarní naťové cibulky
1 větší červenou chilli papričku nebo feferonku
1 lžíci ústřicové omáčky
1 lžíci sojové omáčky
1 lžičku sezamového oleje ( není nutný )
1 lžíce rajského protlaku
1 stroužek česneku
1 lžička nadrobno nakrájeného zázvoru
1 lžička suchého sherry nebo rýžového vína
2-3 lžíce vody
Recept si zatím oblíbilo 24 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Krevetkám (rozmraženým a osušeným) uřízneme ocásky, pokud seženeme čerstvé, tím lépe, solamyl rozmícháme s vodou, lehce osolíme, krevetky pomažeme solamylovou omáčkou a necháme v chladu minimálně hodinu marinovat.

  2. Ve woku rozpálíme cca 3 lžíce rostlinného oleje a krevety minutu smažíme z obou stran. Ne déle, poněvadž bychom z nich měli gumu, neboli pryž. A to nechceme. Osmažené krevety odložíme na papírovou utěrku, abychom se zbavili přebytečného tuku. Pokud nám v pánvi zbylo hodně oleje, vylijeme ho.

  3. Cibulku, chilli papričku (feferonku), česnek a zázvor nasekáme na co nejjemněji. Vhodíme do pánve, přidáme všechny ostatní ingredience určené na omáčku, krátce provaříme, přidáme osmažené krevety a vše asi minutu prohřejeme.

  4. Podáváme s opečenou bagetou, dozdobíme nasekanými lístky koriandru. Ten jsem nesehnala, takže jsem dala plocholistou petržel.

Poznámka

Zdroj. Pokrmy z woku a pánve. Mírně upraveno.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 116 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Krevety po sečuánsku

  • Willy Willy(neregistrovaný)

    Nepředvařené krevety (mražené), různé druhy i velikosti lze sehnat u Větnamců, stačí se jen dotázat :-) a nebo si udělat výlet do Sapy (té pražské)... Doporučuji :-)

    Odpovědět

  • jarka skrobakova jarka skrobakova

    Krása velikánská:-K to bude ukrutánské dobrotisko :yes::yes::-p

    Odpovědět

  • varilamyskakasicku varilamyskakasicku

  • mysulka mysulka

    :-p krásný recept i fotka;-):-K

    Odpovědět

  • Bahula Bahula

  • Otokar Sejka Otokar Sejka (neregistrovaný)

    Porada:
    Tak drahý byl a pořádně. Je těžko popsat, jak to koření vypadá. Na první pohled nic moc. Je jiné jenom zblízka. Pak v kuchyni se to cítí.
    Je jasné, že název je podle oblasti, tak jak jídla.

    Odpovědět

  • Porada Porada(neregistrovaná)

    Otokar Sejka - omlouvám se, dříve jsem to nestihl.Předpokládám, že to bude od tzv.sečuánského pepře, ale ten roste ve východní Asii(Japonsko,Korea, Čína),používá se též do koření 5ti vůní, badyán,hřebíček,skořice s.pepř a fenykl.Sečuánská kuchyně se nazývá podle oblasti,rozhodně ne podle pepře. Zajímalo by mne, co jste si nechal dovézt z Číny pod pojmem sečuánské koření.
    Jinak seč.pepř až tak drahý není. Děkuji ;-)

    Odpovědět

  • x.XXX.x x.XXX.x

    Krevety můžu od rána do noci, krásné foto :-K

    Odpovědět

  • Simona Skolakova Simona Skolakova

    Krásný receptík:-p:yes: láká k vyzkoušení a foto je nádherné;-):yes:

    Odpovědět

  • olahok olahok(neregistrovaný)

    Jste s 1974andrejkou krevetové královny "Topek". Za tento, i za všechny ostatní, rcp velký dík, jak se říká :"sánka dole":yes::yes::yes::-K:-K:-K

    Odpovědět

  • Irrena Irrena

    To bych si dala z fleku; -):-p:-p:-p:yes:

    Odpovědět

  • Otokar Sejka Otokar Sejka (neregistrovaný)

    Jitkas:
    Nesouhlasím s Váma na 100 %.
    Stálo mne hodně námahy a času získat skutečné sečuánské koření až z Číny a jeho chuť ani zdaleka není taková, jak Vy píšete.
    Ale se nic neděje, přece vaříme "à la Čína po česku"!

    Odpovědět

  • rebeka rebeka(autorka receptu)

    Otokar Sejka : nejsem sice p. Porada, ale vzhledem k tomu, že jsem to nejen dělala, ale také jedla, dovolím si odpovědět: pálivé je to díky chilli papričce;-), zázvoru i česneku;-)

    Odpovědět

  • Alexiss Alexiss

    Otokar Sejka : V tom asi jedou ty feferonky. :-)
    http://www.salviaparadise.cz/pepr-secuansky-60g-p-621.html?cPath=90

    Odpovědět

  • Otokar Sejka Otokar Sejka (neregistrovaný)

    Porada:
    A z čeho je to pálivé p. Porada?

    Odpovědět

1 2 3

Tématické fráze: recept krevety recept na krevety krevety recept recepty na pokrmy z krevet krevety recepty jak udělat krevety cina z krevet krevety cina čina s krevetami pokrmy z krevet tofu po sečuánsku koření na krevety krevety na čínský způsob krevety po cinsku naložení krevet jak se dělají krevety čína krevety krevety po sechuansku sapa krevety čína po sečuánsku

Zapomněl/a jsem heslo