Krevety po sečuánsku

rebeka Kuchařka: rebeka

Doba přípravy: 1 hod + chvilka 1 - 2 porce Mořské plody 33 názorů

Suroviny

200 g oloupaných krevet
lžíce solamylu
lžíce vodu
1/2 lžičky soli
olej na smažení
Na omáčku:
2 jarní naťové cibulky
1 větší červenou chilli papričku nebo feferonku
1 lžíci ústřicové omáčky
1 lžíci sojové omáčky
1 lžičku sezamového oleje ( není nutný )
1 lžíce rajského protlaku
1 stroužek česneku
1 lžička nadrobno nakrájeného zázvoru
1 lžička suchého sherry nebo rýžového vína
2-3 lžíce vody
Recept si zatím oblíbilo 25 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Krevetkám (rozmraženým a osušeným) uřízneme ocásky, pokud seženeme čerstvé, tím lépe, solamyl rozmícháme s vodou, lehce osolíme, krevetky pomažeme solamylovou omáčkou a necháme v chladu minimálně hodinu marinovat.

  2. Ve woku rozpálíme cca 3 lžíce rostlinného oleje a krevety minutu smažíme z obou stran. Ne déle, poněvadž bychom z nich měli gumu, neboli pryž. A to nechceme. Osmažené krevety odložíme na papírovou utěrku, abychom se zbavili přebytečného tuku. Pokud nám v pánvi zbylo hodně oleje, vylijeme ho.

  3. Cibulku, chilli papričku (feferonku), česnek a zázvor nasekáme na co nejjemněji. Vhodíme do pánve, přidáme všechny ostatní ingredience určené na omáčku, krátce provaříme, přidáme osmažené krevety a vše asi minutu prohřejeme.

  4. Podáváme s opečenou bagetou, dozdobíme nasekanými lístky koriandru. Ten jsem nesehnala, takže jsem dala plocholistou petržel.

Poznámka

Zdroj. Pokrmy z woku a pánve. Mírně upraveno.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 223 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Krevety po sečuánsku

  • Willy Willy(neregistrovaný)

    Nepředvařené krevety (mražené), různé druhy i velikosti lze sehnat u Větnamců, stačí se jen dotázat :-) a nebo si udělat výlet do Sapy (té pražské)... Doporučuji :-)

    Odpovědět

  • jarka skrobakova jarka skrobakova

    Krása velikánská:-K to bude ukrutánské dobrotisko :yes::yes::-p

    Odpovědět

  • varilamyskakasicku varilamyskakasicku

  • mysulka mysulka

    :-p krásný recept i fotka;-):-K

    Odpovědět

  • Bahula Bahula

  • Otokar Sejka Otokar Sejka (neregistrovaný)

    Porada:
    Tak drahý byl a pořádně. Je těžko popsat, jak to koření vypadá. Na první pohled nic moc. Je jiné jenom zblízka. Pak v kuchyni se to cítí.
    Je jasné, že název je podle oblasti, tak jak jídla.

    Odpovědět

  • Porada Porada(neregistrovaná)

    Otokar Sejka - omlouvám se, dříve jsem to nestihl.Předpokládám, že to bude od tzv.sečuánského pepře, ale ten roste ve východní Asii(Japonsko,Korea, Čína),používá se též do koření 5ti vůní, badyán,hřebíček,skořice s.pepř a fenykl.Sečuánská kuchyně se nazývá podle oblasti,rozhodně ne podle pepře. Zajímalo by mne, co jste si nechal dovézt z Číny pod pojmem sečuánské koření.
    Jinak seč.pepř až tak drahý není. Děkuji ;-)

    Odpovědět

  • x.XXX.x x.XXX.x

    Krevety můžu od rána do noci, krásné foto :-K

    Odpovědět

  • Simona Skolakova Simona Skolakova

    Krásný receptík:-p:yes: láká k vyzkoušení a foto je nádherné;-):yes:

    Odpovědět

  • olahok olahok(neregistrovaný)

    Jste s 1974andrejkou krevetové královny "Topek". Za tento, i za všechny ostatní, rcp velký dík, jak se říká :"sánka dole":yes::yes::yes::-K:-K:-K

    Odpovědět

  • Irrena Irrena

    To bych si dala z fleku; -):-p:-p:-p:yes:

    Odpovědět

  • Otokar Sejka Otokar Sejka (neregistrovaný)

    Jitkas:
    Nesouhlasím s Váma na 100 %.
    Stálo mne hodně námahy a času získat skutečné sečuánské koření až z Číny a jeho chuť ani zdaleka není taková, jak Vy píšete.
    Ale se nic neděje, přece vaříme "à la Čína po česku"!

    Odpovědět

  • rebeka rebeka(autorka receptu)

    Otokar Sejka : nejsem sice p. Porada, ale vzhledem k tomu, že jsem to nejen dělala, ale také jedla, dovolím si odpovědět: pálivé je to díky chilli papričce;-), zázvoru i česneku;-)

    Odpovědět

  • Alexiss Alexiss

    Otokar Sejka : V tom asi jedou ty feferonky. :-)
    http://www.salviaparadise.cz/pepr-secuansky-60g-p-621.html?cPath=90

    Odpovědět

  • Otokar Sejka Otokar Sejka (neregistrovaný)

    Porada:
    A z čeho je to pálivé p. Porada?

    Odpovědět

Předchozí 1 2 3

Tématické fráze: recept krevety recept na krevety krevety recept krevety recepty recepty na pokrmy z krevet jak udělat krevety cina z krevet krevety cina čina s krevetami pokrmy z krevet tofu po sečuánsku koření na krevety krevety na čínský způsob krevety po cinsku naložení krevet jak se dělají krevety čína krevety krevety po sechuansku pokrm z krevet sapa krevety