Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vanilkové vykrajované sušenky

Když se kuchyní line vůně vanilky, je jisté, že Vánoce jsou za dveřmi. Tato tobolka tropické orchideje plná semínek, je považována za celosvětově nejoblíbenější sladkou příchuť. A tak nemůže chybět na stole v době našich nejkrásnějších svátků.

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0 (0×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 15 min Bez doby odležení těsta

45 min (30 min příprava + 15 min tepelná úprava, Bez doby odležení těsta)

16. 12. 2023 22:54

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie19 225 kJ / 4 595 kcal
Bílkoviny59,86 g
Tuky277,00 g
Vláknina16,20 g
Cholesterol 714 mg
Sodík 10 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy457,54 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autora receptu

Těsto dědíme z generaci na generaci. Používejte vždy jen máslo, je to poměrně starý recept a vychází z klasických surovin - s rostlinnými či umělými sladidly či tuky těsto nefunguje a rozpadá se. Při opakovaném vyválení těsta se snažte co nejméně moučit stůl, s přibývající moukou těsto ztrácí svou konzistenci a začne se trhat. Je lepší nechat těsto lehce přilepené k podložce a dopomoci si nožem.

Sušenky jsou velmi křehké a díky luskové vanilce je jejich chuť velmi výrazná, podáváme je samostatně. Kdo chce může slepovat vanilkovým anebo máslovým krémem.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

K receptu nejsou žádné komentáře.

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Suroviny: mouka hladká, cukr moučkový, máslo, ořechy, lusk vanilkový, skořice, kůra citronová

TopRecepty.cz

Vanilkové vykrajované sušenky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kRrXv