Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Časté chyby při přípravě zelofleků: Tvrdé zelí není jedinou hrozící pohromou
Zdroj: Toprecepty

Zelofleky jsou pokrmem, který nás ve vzpomínkách opět zavede do babiččiny chalupy. Jídla našich babiček byla snadná, rychlá a levná. Přesto byl každý chod úžasně chutný. Poradíme vám, jak na bezchybné zelofleky.

Připravit zelofleky nevyžaduje mnoho času ani práce, je však potřeba, abyste se postupu uvedenému ve vámi vybraném receptu naplno věnovali a neodbíhali z kuchyně. Tím zabráníte mnohým chybám, které jsou často zcela zbytečné.

Časté chyby při přípravě zelofleků

Na následujících řádcích vás seznámíme s nejčastějšími pochybeními, kterých se lze dopustit během přípravy oblíbených zelofleků. Chybám lze včas předejít tím, že o nich budete mít povědomí a dáte si na ně během přípravy pokrmu pozor.

  1. Velké kusy zelí jsou vzhledově nevábné, špatně se restují a ještě hůře se konzumují. Zelí je potřeba nakrájet nebo nastrouhat na tenoučké nudličky. Ty pak následně překrájejte na kratší pásky, aby nudličky nebyly příliš dlouhé.
  2. Během restování nakrájeného zelí buďte pozorní a neodcházejte od sporáku. Zelí je nutno neustále míchat, jinak se začne velmi rychle připalovat.
  3. Rozvařené nebo naopak stále tvrdé těstoviny vám udělají medvědí službu. Flíčky uvařte al dente podle návodu na obalu. Ochutnávání je zde též důležité.
  4. Těstoviny je potřeba nechat řádně okapat, aby vás ve výsledku netrápila vodnatá a chuťově mdlá konzistence pokrmu. Čekalo by vás velké zklamání.
  5. Nezapomínejte na slaninu - vyškvařená do tvrdých a křupavých kousků není ani trošku chuťově dobrá. Opět je potřeba uzeniny na pánvi hlídat a neodcházet od sporáku v čase jejich smažení. Také zbylé maso je potřeba správně ohřát.

Nyní již znáte nejčastější chyby, které mohou zkazit výsledný pokrm. Snadno se jim tak vyhnete, když si budete dávat pozor během přípravy. A pokud toužíte po další dávce inspirace na chutné a snadné pokrmy s těstovinami, můžete zkusit například oblíbený "grenadýr" z jednoho pekáčku podle následujícího videoreceptu:

Komentáře

Další tipy a triky