"Grenadýr" z jednoho pekáčku

mika59 Kuchařka: mika59

Bramborová jídla 1 názor

Suroviny

500 g brambor
200 g drobných těstovin (flíčky, kolínka)
150 g slaniny
1 velká cibule
2 stroužky česneku
1 lžíce sladké papriky
600 ml vývaru
mletý kmín
sůl
pepř
Recept si zatím oblíbilo 14 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Brambory oloupeme a nakrájíme na kostky. Slaninu, cibuli a česnek nadrobno. Do pekáčku vhodného do trouby dáme slaninu a opečeme do křupava. Děrovanou naběračkou škvarečky vybereme. Do vypečeného tuku dáme zezlátnout cibuli, česnek a nakonec krátce papriku. K cibuli přisypeme těstoviny, brambory, koření a vývar.

  2. Vývar by měl být tak zároveň s bramborami. Pekáček přikryjeme a pečeme ve vyhřáté troubě na 220 st asi 30-35 minut. Během pečení směs občas promícháme. Nakonec pekáček odkryjeme a dopečeme doměkka cca 8-10 minut. Tekutina by měla být vsáknutá. Vmícháme škvarečky a podáváme samostatně se salátem nebo jako přílohu.

Poznámka

Já jsem to na konci přimastila lžičkou domácího sádla, ale to si každý zvolí sám.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 2 560 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: "Grenadýr" z jednoho pekáčku

Tématické fráze: grenadyr z jednoho hrnce

Zapomněl/a jsem heslo