

Snídaňové bochánky s čokoládou
Suroviny
- 500 g hladké mouky
- 250 g mléka
- 1 pytlíček sypkého droždí (nebo 1 kostka čerstvého)
- 100 g cukru
- 25 g rozpuštěného másla
- 1 vejce
- 1 žloutek
- 100 g čokoládových kapiček (nebo na kousky nakrájená horká)
- špetička soli
Postup přípravy receptu
Mouku smichame s drozdim, cukrem a soli (v pripade cerstveho drozdi si predem pripravime kvasek - trocha mleka + drozdi + 1 lzicka cukru + 1 lzicka mouky a pridame do mouky spolecne s ostatnim mlekem).
Vlijeme vlazne (nikoliv teple) mleko ve kterem jsme rozkvrdlali vejce.
Zlehka promichame a na zaver pridame rozpustene maslo a cokoladove kapicky.
Zadelame testo. Hneteme tak dlouho, dokud testo neni leskle, tvori bubliny a nelepi se na varecku. Na teplem miste nechame vykynout (asi 2 hod).
Z testa tvorime male bochanky (ja delam 60gr) a na vale ci plechu nechame dokynout jeste asi 10-15 minut (cas, nez se nam poradne zahreje trouba).
Peceme v troube na 180°C asi 20 minut.
Poznámka od kuchařky
Ja bochanky nazyvam snidanovymi, protoze tady je ve zvyku mit sladkou snidani. Je samozrejme mozne jist je kdykoli. Cokoladu pouzivam horkou - necham ji chvili v mrazaku, aby pekne ztvrdla a nasekam ji ostrym nozen ma male kousicky.
Recept mam z Tv poradu o vareni "Zkouska kuchare"
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Snídaňové bochánky s čokoládou
-
to moje starsie rano nechce papat,kym ide do skoly,tak skusim toto,vyzera to lakavo
-
Hani, to jsi mi udelala opravdu radost. Mam je rada i proto, ze nejsou prehnane sladke a zatim se mi pokazde perfektne povedly.
-
Tak jsem Báro udělala Tvoje bochánky a jsou opravdu moc dobré. A přitom je to tak jednoduché. Takže díky za recept. Boduješ
-
Nějak mi tohle uniklo
dumala jsem co péct,nakonec jsem upekla perník a teď narazím na zajímavost,dávám do oblíbených,co nejdřív udělám,myslím že to půjde v pečce,dávám bodík...
-
Diky vsem za komentare a za bodiky.
-
Jani ja pouzivam velky nuz, spicku pridrzuji rukou na prkynku a druhou rukou zvedam jen rukojet a sekam proti prkynku, na kterem je cokolada(pozor na prstiky
). Das-li ji (cokoladu)na chvili do mrazaku, nebude se tak moc "hoblinkovat".
-
Jasně, jehličky bych nějaké měla, ale čokoláda se dost špatně seká, mám toho vždycky plnou linku všude, jen ne tam, kde bych to chtěla mít
-
vypadá to skvěle určitě vyzkouším
-
Jinak recept vypadá moc pěkně, peču velmi podobné bochánky jen zdravěji - bez vajec, s celozrnnou moukou a sušeným ovoce. Za bodík
-
Jani R., myslím, že zde jsou myšleny kousky čokolády prodávané pod názvem čokofloky nebo čokoládové pecičky - dají se nahradit nahrubo nakrájenou obyčejnou čokoládou
-
Jani, ja myslim, ze by ty jehlicky byly dost malinkaty a koupit jich 100gr asi taky dost drahy.
Ja nevim, jestli je v cesku prodavaji, ale myslim ze jo. Jsou to jako takovy maly kulicky. Ja osobne recept delam dost casto a pouzivam normalni tabulkovou cokoladu.
-
Báro, boduješ, to vypadá skvěle a určitě by to šlo zadělat v pekárně.
Ćokoládové slzičky myslíš, třeba to čkoládové zdobení, takové jehličky? Ikdyž, myslím, že je to fuk. Ty máš plus a já brouka v hlavě
-
Báro
pěkné,moc pěkné
.Hnedle bych si jeden dala,ale tak dlouhou ruku bohužel nemám
.Ukládám si je a myslím,že už příští týden by na ně mohlo dojít-nebo ještě dřív
.Uvidíme
.
-
Ja to tam nedala schvalne, rada si s vami povidam
-
Stačí do receptu napsat počet porcí - je tam na to kolonka