Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jak uchovat krém? Jaký druh krému můžeme uložit pro pozdější využití
Zdroj: Pixabay, ReinhardThrainer

Máslového krému vždy připravujeme více, než kolik ho potřebujeme, protože máme strach, aby ho bylo na ozdobení dezertu dostatek. Když krém zbyde, musíme ho umět uchovat tak, abychom ho brzy znovu zpracovali.

Krém obsahuje tuk, cukr a přísady, které mají různou dobu trvanlivosti. Máslový krém se dá velmi dobře skladovat na rozdíl od krémů s tvarohem a se šlehačkou. Pokud se stane, že nějaký krém zbyde, můžeme ho uchovat pro pozdější využití?

Jak uchovat krém

Různé krémy mají různé způsoby skladování:

  • Máslový krém můžeme nechat ve vzduchotěsné dóze 14 dní. Pak ho vložíme do misky, misku do horké vody, necháme ho povolit a přešleháme.
  • Nastavovaný krém se díky vysokému obsahu másla dá lehce zmrazit - před použitím ho včas vyndáme, aby povolil a znovu ho vyšleháme.
  • Šlehačkové krémy necháme v chladu jen do druhého dne. Dlouhým skladováním spadnou a zřídnou, proto se nehodí ani pro zmrazení.
  • Tvarohové krémy jsou určeny ke spotřebě do dvou dnů - pokud je necháme déle, riskujeme jejich zkysnutí a sražení při přešlehání.

Použijeme-li uschovaný krém pro další zdobení dezertů, je vhodné ho pokaždé znovu ušlehat. Krém z lednice se srazí, proto ho musíme nahřát a znovu zpracovat do nadýchané pěny. Podruhé už krém neskladujeme.

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více