3 chyby v přípravě a pečení zázvorek: Nejčastěji je to jejich opožděné pečení
Zázvorky patří mezi tradiční staročeské cukroví, které opět nachází své místo na našich stolech. Ne vždy se však daří a co se týče pochybení, u zázvorek je rozhodující jejich specifická příprava i čas k rozležení.
Zázvorky jsou typickým představitelem staročeského cukroví, které mělo vždy své místo na stolech našich babiček. Jejich sladkost a štiplavost dokonale kontrastují v každém kousku. Důležité je vědět, čeho se při jejich přípravě i pečení vyvarovat.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
3 nejčastější chyby při přípravě a pečení zázvorek
Zasvětíme vás do tajů zázvorek, a to především z hlediska možného pochybení. S našimi tipy se vám jistě povedou, protože budete přesně vědět, na co dát pozor.
- Buďte opatrní při používání amonia - cukrářského droždí. Je zcela nevhodné pro děti a dráždí kůži. Proto ho v mnoha receptech nahrazuje kypřicí prášek.
- Žádné odležení těsta, tak jak jste u jiných těst na cukroví zvyklí - těsto je potřeba zpracovat ihned, ovšem po jeho vyválení a vykrájení je potřeba finální tvary zázvorek nechat po dobu 24 hodin oschnout na chladném místě.
- Tohle cukroví není ihned k jídlu, počítejte s tím, abyste po jeho upečení nebyli zklamáni. Právě upečené zázvorky jsou tak tvrdé, že byste si na nich vylomili zub. Ideální dobou k jejich změknutí je přibližně 3 týdny.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Zázvorky se časem z našich slavnostně prostřených stolů vytratily, nyní však přichází jejich opětovný vzestup vzhůru na příčce oblíbenosti druhů cukroví. Upečete si společně s námi lahodné maminčiny zázvorky podle následujícího videoreceptu?
Vánoce a vánoční cukroví
Vánoce patří k nejkouzelnějším obdobím v roce a nedomyslitelně k nim patří vůně domácího cukroví.
Zpravidla se začíná perníčky, poté následují zástupci z křehkého těsta – vanilkové rohlíčky, linecké, pracny. Ke konci adventního období přijdou na řadu sněhové pusinky a kokosky. A nakonec dojde řada na nepečené druhy cukroví, jakou jsou vosí hnízda a různé kuličky.
Mohlo by vás zajímat:
Linecké cukroví | Perníčky | Nepečené cukroví | Pracny | Vanilkové rohlíčky | Kokosky | Vosí hnízda
Komentáře