Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Zapojte maso z tuňáka do přípravy nejrůznějších pokrmů. Při správné úpravě je šťavnaté a plné chuti. Skvěle se hodí do salátů či těstovin, oblíbené jsou i pomazánky a pomyslnou třešničkou může být steak z tuňáka.

U tuňáka máte dvě možnosti, v jaké podobě ho použít. Můžete sáhnout po tuňákovi z konzervy, nebo si pořídit toho čerstvého. Mraženou variantu tentokrát vynechte. Přinášíme vám tipy, jak si vychutnat chuť tuňáka a zároveň neztratit příliš mnoho času přípravou.

Tuňák v salátech

V tomto případě je nasnadě využít rybí maso z plechovky nebo tuňáka bleskově upravit do podoby steaku a salátek dát jako přílohu. Možná vás překvapí, že maso z tuňáka patří mezi dietní, takže si takový salátek můžete dopřát i 2x za týden. 

Tuňáková pomazánka

Rybičková pomazánka je pokrmem, kterým potěšíte děti, ale snadno ji můžete dochutit i pro dospělé. V tomto případě je ideální použít tuňáka v konzervě, protože je pěkně proleželý a do pomazánky se snadno a rychle zapracuje.

Další využití tuňáka

Tuňák výborně chutná také s těstovinami - připravuje se podobně jako těstovinový salát s kuřecím. Dále se chutně kombinuje s vajíčkem a luštěninami. Méně často využijeme tuňáka na zapékání a do polévky, ale i takové recepty u nás můžete najít.

Je libo kus tuňáka? 

Chcete-li si dopřát pořádný kus tuňáka, neváhejte ho připravit na způsob steaku. Maso můžete různě okořenit, připravit speciální omáčku a zvolit si libovolnou přílohu podle nálady i obsahu vaší lednice či špajzky. 

Nejoblíbenější přílohou ke steaku jsou hranolky. Inspirujte se videonávodem na tuňákový steak s hranolky, ve kterém názorně uvidíte, jak steak správně připravit, abyste si dokonale pochutnali. 

Komentáře

Další tipy a triky