Fazolový salát s tuňákem a rukolou

maris Kuchařka:

Saláty 30 názorů

512

Suroviny

1 konzerva červených fazolí
1 konzerva bílých fazolí
1 balení rukoly 125 g
250 g cherry rajčátek
1 konzerva tuňáka ve vlastní šťávě
ZÁLIVKA:
1 lžíce dijonské hořčice
1-2 lžíce medu
citronová šťáva z jednoho citronu
citronová kůra z 1/2 citronu nastrouhaná
olivový olej
sůl
čerstvě mletý pepř
Recept si zatím oblíbilo 12 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Rukolu omyjeme a osušíme, nejlépe v odstředivce na saláty. Fazole propláchneme a necháme okapat.

  2. Rukolu dáme k fazolím, přidáme půlky cherry rajčátek, tuňáka bez nálevu a opatrně promícháme se zálivkou, kterou jsme si připravily našleháním všech surovin.

Poznámka

Inspirace: Magazín Alberta - upraveno

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 8 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Fazolový salát s tuňákem a rukolou

  • Katastrophe Katastrophe

    Mamka sklízela rukolu na zahradě, takže salát byl ideální řešení na částečné spotřebování :) I když jsem recept musela upravit podle stavu zásob, tak nám salát velmi chutnal :)

    Odpovědět

  • maris maris(autorka receptu)

    Já bych tuto debatu ukončila, samozřejmě poznám rozdíl chuti rukoly a salátu, proto trvám na tom ,že to rukola byla. Jako rukolu jsem koupila a jako rukola to chutnalo / její výrazná chuť se dobře propojila s fazolemi /. Myslím, že prodavači to nezaměnili, protože to už dostávají balené. ;-):-))

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    magdalenka:jasný, jelikož rukola je dražší :-D:-D:-D:-D, holt na tom někdo vydělal a my to teda nebyli ;-);-);-)

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    Ochutnať sa to nedalo, bolo to zabalené so štítkom - rukola. Na prvý pohľad to ako rukola vyzerá, to je fakt. Je to dovoz z Talianska, Taliani to možno aj ako rukolu našim predali...:-D
    Ak mám doma fazuľu v konzerve, spravím si. Tuniaka mám, ja si ho kupujem a manžel ho nemôže ani vidieť, tak mi ho nezbaští.;-)

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    1974andrea:andrej, máš pravdu, ale je to chyba prodavačů. U nás v Albertu to zvorali taky a baby salát vydávali za rukolu. Barva se splést může, ale chuť nikdy, rukola je fakt jakoby nahořklá. Takže jsem jim to dala ochutnat a uznali, že to zvorali, jo, mrknuli se do dodacího listu a byl jasno. Dodali jim baby salát :-D:-D:-D:-D:-D
    I Magdalenka má tu zkušenost, prostě zvoral to prodavač. Přitom stačí ochutnat.

    Odpovědět

  • 1974andrea 1974andrea

    hosta:Jitko, to, co jsi dala do odkazu, je opravdu rukola, ale já si přece jen myslím, že je to baby salát. Rukola má i tmavší barvu.
    http://www.profimedia.cz/fotografie/baby-salat-lis...

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    maris: Ja som v týchto dňoch tento šalát kúpila v Lidli tiež pod názvom rukola. Ale typickú rukolovitú - mierne korenistú chuť nemá...:-))
    (Boty nevsadím, aj keď ich mám veľa, skoro ako Imelda M.)

    Odpovědět

  • maris maris(autorka receptu)

    hosta: děkuju a jsem ráda, že o ty boty nepřijdete,:-)) ještě byste potom po mně chtěly koupit nové;-):-)):-))

    Odpovědět

  • hosta hosta(moderátorka)

  • rebeka rebeka

    maris: neva, botů mám dost:-D:-D ale Andrej věřím.. to je botanička na slovo vzatá;-):yes:

    Odpovědět

  • 1974andrea 1974andrea

    maris:No určitě to je mladý salát, taky ho občas kupuju, někdy je to hned vedle sebe, tak možná ses přehmátla. A chuťově to musí být výrazný rozdíl;-)

    Odpovědět

  • maris maris(autorka receptu)

    1974andrea: já fakt nevím, teď jsem z toho zmatená. Jak jsem koupila, tak prodávám.:-8:-D

    Odpovědět

  • 1974andrea 1974andrea

    maris:Tohle je salát, listy z mladých sazeniček;-)

    Odpovědět

  • maris maris(autorka receptu)

    Zž: to myslíš pampelišku ? Tak ta to určitě není, pro tu bych se k dvanácti měsíčkům nehnala;-):-D:-D

    Odpovědět

  • Zž (neregistrovaný)

    Je to smetanka lékařská,a Maris pro ni byla u 12 ti měsíčků.....:-8

    Odpovědět

1 2 Další

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo