Co je součástí grilovacího koření? Tuto směs využíváme především jako sezónní
Jako se liší chuť každého z nás, tak se může lišit i složení kořenících směsí. Každý výrobce má svou řadu koření, která by měla být stále stejná. V grilovací sezóně právě grilovací směs používáme velmi často. Výhodou je, když se dá koupit za výhodnější akční cenu.
Každé posezení u grilu s přáteli nebo rodinou předpokládá opékání něčeho dobrého, ať už to je maso, zelenina nebo sýry. Koření můžeme použít přímo nebo ho rozmíchat v oleji a použít jako marinádu nebo k potírání grilované suroviny. Zdravější jsou směsi bez soli. Jednak nevlhnou (sůl natahuje vlhkost z okolí) a neplesniví, jednak se lépe určuje množství použité soli v grilovaném pokrmu.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Co obsahuje grilovací koření
Základ bývá společný jako u každé oblíbené směsi.
- mletá paprika (sladká, pálivá, chilli, někdy uzená)
- mletý pepř
- sušený česnek
- mletý zázvor
- mletý kmín
-
sušená cibule
- hořčičné semínko
Do směsi se často přidávají bylinky, mezi nejoblíbenější patří oregano, rozmarýn, tymián a šalvěj. Jednotlivé grilovací směsi se liší podle určení, trochu jiné složení je vhodné pro dochucování sýrů, masa nebo zeleniny. Každý si může vybrat podle svého gusta tu nejvhodnější směs.
Jako inspiraci pro vás máme připravený videorecept na výborný grilovaný hermelín.
Další tipy a triky
Přečtěte si Zobrazit více
Komentáře