

Burger s grilovaným kuřetem a mozzarellou
Suroviny 4 porce
- 2 kuřecí prsní řízky (celkem 400 g) vodorovně rozpůlené na tenké plátky
- 2 lžíce panenského olivového oleje + další na potření
- 1 lžíce citronové šťávy
- mořská sůl
- čerstvě mletý pepř
- 4 hamburgerové housky podélně přepůlené
- majonéza k podávání
- 250 g Mozzarelly nakrájené na plátky
- K podávání:
- janovské pesto
- hoblinky Parmazánu
- listy salátu
Postup přípravy receptu
V nekovové nádobě promíchejte kuřecí medailonky s olejem, citronovou šťávou, solí a pepřem. Zakryté nechte pět minut marinovat.
Potřete rozkrojené housky olejem, rozložte je řeznou plochou vzhůru na plech vyložený papírem na pečení a grilujte v předehřáté troubě pod grilem dozlatova. Stačit by měla jedna minuta.
Kuřecí medailonky opékejte na rozpálené grilovací pánvi asi dvě minuty z každé strany.
Potřete obě poloviny housek majonézou a na spodky navršte grilované kuřecí medailonky, mozzarellu, pesto, parmazán a salátové lístky. Přiklopte vrchními půlkami housek a podávejte.
Poznámka od kuchařky
Přeji dobrou chuť :-)
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Burger s grilovaným kuřetem a mozzarellou
-
Ještě bych chtěla dodat, že místo majonézy jsem použila bílý jogurt, ochucený solí, pepřem, citronovou šťávou a nasekanou čerstvou bazalkou
-
Recept jsem vyčuchala na Apetitu, burger je prímo vynikající a je škoda, že tady má tak málo bodů - pridávám s dovolením foto a bod
-
Škoda že není fotečka, určitě by to byla pastva nejen pro jazýček, ale i pro oči, posílám 1. bod