Aby marmeláda zhoustla, nemusíte mít jen kupovaný pektin. Víme, jak ho nahradit
Chléb nebo pečivo s máslem a domácí marmeládou málokdo odmítne. Příjemná snídaně navodí dobrou náladu a dodá energii. Předchází tomu trochu práce, ale ta se vyplatí - k husté marmeládě vás nedovede jen pektin.
Domácí marmelády jsou hit. Čím dál důležitější je kvalita vstupních surovin a pečlivá práce, kterou nejlépe ohlídáme při domácím zavařování. K výrobě marmelády stačí hrnec nebo kastrol, čisté skleničky a vybrané ingredience.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Co použít místo pektinu
Možností je více, vyberte si tu, která vám bude nejvíce vyhovovat:
- Místo kupovaného pektinu můžete využít ovoce, které ho má přirozeně vysoké množství. Příkladem je rybíz, nezralý angrešt, málo zralá jablka, kdoule nebo jadérka citrónu.
- Marmeládu zahustěte delším vařením a odpařením vody.
- Na trhu jsou různé přípravky, které jednoduchým postupem pomohou k tuhnutí marmelády. Dávkují se podle množství ovoce a fungují i při minimálním množství cukru.
- K želírování marmelády také pomůže agar, což je výrobek z mořské řasy. Použijte ho podle návodu na obalu.
- Místo míchání pektinu je rychlejší použít přímo želírovací cukr.
Další tipy a triky
Přečtěte si Zobrazit více
Komentáře