Kořeněná meruňková marmeláda s citrusovým pektinem

cathleen Kuchařka: cathleen

Zavařeniny 0 názorů

Suroviny

1 kg vyloupaných meruněk
300-500 g cukru
3-4 lžičky citrusového pektinu
mletá skořice
mletý hřebíček
Recept si zatím oblíbilo 5 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Meruňky překrojíme napůl a podlité minimem vody (cca 50 ml) je v širokém kastrole s nepřilnavým povrchem rozvaříme.

  2. Částečně můžeme projet ponorným mixérem (není nezbytné) a za občasného promíchávání povaříme bez poklice a odpaříme do zhoustnutí.

  3. Ke konci varu přidáme koření - po troškách, odebrat ho už nepůjde. Vmícháme pektin, smíchaný s několika lžícemi cukru a dále 5 minut vaříme.

  4. Vmícháme zbytek cukru a povaříme do zhoustntí.
    Hotovou marmeládu nalijeme ještě horkou do sklenic a rychle zavíčkujeme.

Poznámka

Citrusový pektin kupujeme ve Zdravé výživě.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 11 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Kořeněná meruňková marmeláda s citrusovým pektinem

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze: třešnová marmelada s pektinem merunková marmeláda s kořením marmelada s kořením domácí jahodový džem s citrusovým pektinem meruňková marmeláda recept luxusní meruňková marmeláda meruňková marmeláda s meduňkou jahodová marmeláda s pektinem dzemy s pektinem recept meruňková marmeláda s agarem višnova marmeláda s pektinem meruňková marmeláda hřebíček kde koupit meruňkovou marmeládu meruňková marmeláda s hřebíčkem a skořicí meruňková marmeláda s mátou jahodová marmelada s citrusovým pektinam můžeme se projet kiwi džem recept s pektinem dzemy s citrus pektinem meruňková marmeláda

Zapomněl/a jsem heslo