Zbyla vám bramborová kaše od oběda? Poradíme, jak ji v kuchyni snadno využít
Brambory jako přílohu připravujeme na mnoho různých způsobů - pečené americké brambory, smažené hranolky, vařené kostičky, bramborové knedlíky či krémová kaše. Co dělat v případě, že vám kaše zbyde, se dozvíte níže.
Připravit bramborovou kaši není žádná věda, je však potřeba dodržet několik zásad, aby byla příloha bez hrudek a báječně krémová. Receptů na kaši najdete opravdu nespočet a mezi základní ingredience se kromě brambor řadí mléko, máslo a sůl.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Co se zbytkem bramborové kaše?
Ze zbylé bramborové kaše můžete udělat mnoho dalších chutných pokrmů, a to jak slaných, tak sladkých.
- Polévka z bramborové kaše: Z vodou rozředěné bramborové kaše, smetany, vejce, jarní cibulky a koření připravíte chutnou polévku, která vás příjemně překvapí svou chutí.
- Placky z bramborové kaše: Kdo má rád bramboráky, jistě ocení i recept na smažené placičky z bramborové kaše. Najdete v nich sýr, šunku i vejce.
- Krokety z bramborové kaše: Úžasnou přílohou k hlavnímu chodu jsou také bramborové krokety. Kaše se pouze smíchá s vejcem, obalí se ve strouhance a osmaží se. Podle vybraného receptu se do těsta může přidat i špenát.
- Knedlíky z bramborové kaše: Uvařenou bramborovou kaši můžete zpracovat do těsta na bramborové knedlíky. Nejlepší jsou ty plněné uzeným masem a servírované se zelím.
- Zapečená bramborová kaše: Když zbytky kaše promícháte s vejci, slaninou, sýrem, cherry rajčátky, kořením a dáte do trouby zapéct v malých mističkách, vznikne vám pokrm jako z luxusní restaurace.
- Grilovaná bramborová kaše: Bramborovou kaši je možné také trochu nečekaně grilovat, a to ve formě malých hromádek s hráškem, mrkví a červenou paprikou.
- Salát z bramborové kaše: Bramborový salát je neodmyslitelnou přílohou zejména během vánočních svátků, z bramborové kaše si ho však můžete připravit kdykoliv.
- Chléb z bramborové kaše: Z bramborové kaše, polohrubé mouky, mléka, sušeného droždí a soli upečete báječně křupavý a nadýchaný chléb.
- Koblížky z bramborové kaše: Pokud si přejete po obědě připravit sladkou tečku, smíchejte zbytek kaše s hladkou moukou a osmažte malé koblížky, které ještě horké obalte v moučkovém cukru.
Bramborovou kaši ochucenou sušeným česnekem, opečenou cibulkou, nasekanou pažitkou a vyškvařenou slaninou můžete zapéct naplněnou ve vydlabaném lilku podle následujícího videoreceptu.
Komentáře