Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

To, že někdo neumí vařit, nemusí být překážkou v tom si připravit chutné a plnohodnotné jídlo. V našem receptáři najdete mnoho pokrmů, které se skládají pouze z několika ingrediencí, nemají žádné složité postupy a jsou hotové za pár minut.

Ať už jste v kuchyni začátečníci, vaříte pouze z nutnosti nebo prostě jenom chcete mít oběd na stole hned a bez námahy, následující článek je přesně pro vás. Najdete v něm totiž 15 chutných receptů, které hravě za pár chvil zvládne připravit úplně každý.

1/15

    1 z 15

    Caprese

    Caprese

    Jeden z nejsnadnějších receptů, který zvládne udělat opravdu každý, je slavný italský salát caprese. Rajčata nakrájejte na silnější plátky, stejně tak mozarellu, a na střídačku je poklaďte na talíř. Následně je zakápněte olivovým olejem, zasypte bazalkou a je hotovo.

    2 z 15

    Bleskové řízky

    Bleskové řízky

    Od přípravy oblíbeného pokrmu nejenom mezi Čechy - řízků - možná mnohé odrazuje jejich pracné obalování v trojobalu. Co kdybychom vám ale řekli, že řízky můžete pouze potřít majonézou a obalit ve strouhance? Přichystané je máte hned a chutnají naprosto výtečně.

    3 z 15

    Blesková tortillová "pizza"

    Blesková tortillová "pizza"

    Mražená pizza z obchodu je mezi osobami, které moc vařit neumí, velmi oblíbeným obědem ci večeří. Pouštět se do domácího těsta na pizzu si netroufnou, to jim ale nebrání v tom si pizzu doma udělat, a to z tortill. Ty se stejně jako těsto obloží oblíbenými ingrediencemi a na krátkou chvíli se dají zapéct do trouby.

    4 z 15

    Tortilla

    Tortilla

    Plněná tortilla je další recept, na kterém se nedá nic zkazit. Podle chuti si ji můžete libovolně plnit čím jen budete chtít nebo se inspirovat naším receptem s kuřecím masem, zeleninou a omáčkou ze zakysané smetany, citrónové šťávy, soli, cukru a mletého pepře.

    5 z 15

    Těstovinový salát

    Těstovinový salát Video

    I těstovinové pokrmy často spadají do kategorie rychlá a snadná jídla pro začátečníky. Těstoviny jednoduše uvařte podle návodu na obalu, přidejte k nim na kostičky nakrájenou šunku, sýr, zeleninu a pořádnou dávku majonézy nebo tatarky - a vydatný oběd je hned na světě.

    6 z 15

    Slaninová kolínka snadno a rychle

    Slaninová kolínka snadno a rychle

    Pokud se vám ale těstovinový salát se studeným masem přeci jenom příliš nezdá, přihoďte ještě vyškvařené kousky slaniny, orestovanou cibuli, česnek, sušená rajčata a kukuřici. Když směs nakonec zasypete strouhaným sýrem, budete si opravdu pochutnávat, a to takřka bez námahy.

    8 z 15

    Rýžový nákyp

    Rýžový nákyp

    Sladký rýžový nákyp zvládnou připravit i ti méně zkušení kuchtíci. Rýži uvaříte v mléce, přidáte utřené žloutky s cukrem a máslem a vyšlehaný sníh z bílků. Nakonec přimícháte kompotované ovoce podle svých preferencí a dáte zapéct. Nejtěžším úkolem v tomto receptu je oddělit žloutky od bílků, s naší vychytávkou to ale hravě zvládnete.

    9 z 15

    Studentské rizoto

    Studentské rizoto

    Název receptu jasně napovídá, že se jedná nejenom o recept levný, ale i nenáročný na přípravu. K uvařené rýži pouze přimícháte opečené kostičky salámu a prohřátou zeleninu. Tu můžete použít buď mraženou nebo sterilovanou, ať to máte bez práce. Na povrchu samozřejmě nesmí chybět strouhaný sýr.

    10 z 15

    Pečené kuře

    Pečené kuře

    V troubě pečené kuře také zvládne připravit opravdu každý. Na naporcované a osolené kuře v pekáčku poklaďte plátky másla, kuře podlijte vodou a krátce ho nechte zapéct. Poté ho potřete marinádou z oleje, mleté papriky a majoránky, a dopečte ho v troubě dozlatova.

    11 z 15

    Rychlé nudle s masem a zeleninou

    Rychlé nudle s masem a zeleninou

    Smažené nudle známé zejména z asijských bister jsou také vhodným receptem pro nezkušené kuchaře. Než se nudle uvaří, nachystáte si zeleninu dle libosti a omáčku, kterou nudle zalijete. Tu připravíte z rozkvedlaných vajec a sójové omáčky. Nakonec je možné nudle dochutit oblíbenou sladkou chilli omáčkou.

    12 z 15

    Kuskus ala "šopák"

    Kuskus ala "šopák"

    Kuskus je další bezvadnou surovinou, kterou by si na nákupní seznam měli připsat všichni kuchyní nepolíbení, jelikož snadnější přípravu snad ani nenajdete. Zrníčka kuskusu se pouze zalijí vroucí vodou, v pokročilejší kuchyni silným vývarem. Podle vybraného receptu si kuskus můžete připravit ala šopský salát.

    13 z 15

    Knedlík s vajíčkem

    Knedlík s vajíčkem Video

    Knedlík ve vajíčku je klasika, která nikdy neomrzí. Zkušení kuchaři mohou použít knedlík domácí, ti v kuchyni méně obratní ho koupí v obchodě, krátce ho osmahnou na tuku a přimíchají rozkvedlané osolené vejce. Lepší chuť pokrmu dodává nastrouhaný sýr, při servírování nezapomeňte na kečup a nakládanou okurku.

    14 z 15

    Hermelín v mikrovlnce

    Hermelín v mikrovlnce

    Snad nejjednodušší recept v tomto výběru - hermelín zapečený v mikrovlnce. Skvěle bude chutnat samozřejmě jenom tak samotný s kouskem pečiva, pokud vám ale například zbyly brambory z minulého vaření, můžete hermelín zapéct společně s nimi a na měsíčky nakrájenou cibulí.

    15 z 15

    Zapečené zeleninové tousty

    Zapečené zeleninové tousty

    Zapečené tousty jsou dalším vděčným pokrmem, který ocení nejen začátečníci, ale i kuchaři, kteří se v kuchyni pohybují denně. Není potřeba je ale vždy připravovat v toustovači pouze se šunkou a sýrem. Zapéct se dají v troubě potřené máslem a zeleninovou směsí.

1/15

Komentáře

Další tipy a triky