Domácí houskový knedlík

Zdenka +++ Kuchařka:

Doba přípravy: 1,5 hodiny PT1H30M 2-3 porce Bezmasá jídla 16 názorů

512

Suroviny

50 dkg polohrubé mouky
1/4 l vlažného mléka
1 x sypké kvasnice
1 x vejce
2 rohlíky nakrájet na kostičky
2 lžičky cukru krystal
špetka soli
Recept si zatím oblíbilo 12 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Do misky dáme mouku, špetku soli a zamícháme, do prostředka uděláme důlek a do důlku dáme cukr, kvasnice a zalejeme vlažným mlékem a necháme nakynout. Potom přidáme vejce, rohlíky na kostičky a zpracujeme v těsto, necháme kynout asi 1/2 hodiny, propracujeme a znova necháme 1/2 hodiny kynout. Potom vyválíme 2 stejně velké knedle.

  2. Vaříme v osolené vodě 5 minut z jedné strany a 5 minut z druhé strany na plynu, na elektrice 7 minut z jedné strany a 7 minut z druhé strany, ale zkoušejte špejlí

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 50 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Domácí houskový knedlík

  • Zuzana Pospíšilová Zuzana Pospíšilová(neregistrovaný)

    No skvělé knedlíky.Poprve jsem je dělala a povedli
    Děkuji za skvělý recept:yes:

    Odpovědět

  • Franibald Franibald

    /Výborný recept.Knedlíky se povedli:yes:

    Odpovědět

  • Monika Monika(neregistrovaná)

    Knedlík jsem dělala poprvé a z normálních kvasnic neměla jsem sypké a povedl se výborný .:yes:

    Odpovědět

  • Lussy.ex Lussy.ex

    :yes::yes: Nejlepší! Jedině doporučuji!! Dělala jsem jednou knedlík podle jiného receptu a vůbec mě to neoslovilo, a pak jsem narazila na tento famozní recept!! Dnes dělám podruhé a super!! :-K

    Odpovědět

  • Zdenka +++ Zdenka +++(autorka receptu)

    Ilona Kubátová:to jsem ráda že chutnají

    Odpovědět

  • Ilona Kubátová Ilona Kubátová(neregistrovaný)

    Ani v 60ti letech člověk neumí všechno a pořád se učí. Knedlík je výborný. Měla jsem trochu obavy,protože těsto bylo hodně tuhé,ale hotový knedlík je výborný. Vařila jsem 10min ,a po otoční opět 10min. Doporučuji:-)

    Odpovědět

  • Iveta Iveta(neregistrovaná)

    Já osobně jsem knedle už jednou zkoušela,ale vůbec nedopadli dobře.Ale nedalo mi to tak jsem si sedla k internetu a našla tento skvělý recept na knedle ze suchého droždí,které jse mi velmi povedli.Tímto vás chci pochválit za tento recpt a vřele ho doporučuji dalším lidem. :-):yes:

    Odpovědět

  • Pavlína Pavlína(neregistrovaná)

    Přítel dělá vaše knedlíky často a už od té doby nekupujeme v obchodě nebo jsou VYNIKAJÍCÍ :yes: :yes: :yes:

    Odpovědět

  • pajíček pajíček(neregistrovaný)

    :-)):-)):-))TAK JDU NA NĚ PANÍ ZDENKO+++,ALE BĚDA VÁM...BĚDA VÁM JAK SE MI NEPOVEDOU...UŽ TEĎ MÁM NA VÁS PŘIPRAVENOU TU NEJVĚTŠÍ MOŽNOU VAŘEČKU...ALE TO BUDE SEKEC I MAZEC:-)):-)):-)) PÁJÍČEK

    Odpovědět

  • ralbyk ralbyk

    dneska jsem dělal a byly výborné.dávám 3. bodík:-p:-p

    Odpovědět

  • Nikol Nikol (neregistrovaný)

    dneska jsem dělala a byl super :-) dokonce se mi povedly udělat 3menší šišky,a vařila jsem cca 15min po obou stranách,takže dík za recept :yes:

    Odpovědět

  • zuza zuza(neregistrovaná)

    Tak že pro mě byli kynuté knedle španělská vesnice:-8 ale s tímto receptem jsem se rozhodla je udělat a povedlo se už mohu říct že je umím super recept jednoduchý jako facka:-):-):-)děkuji že jste:yes::yes::yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(moderátorka)

    Katka : jj, Katko, přesně, jak píše Merylas. Místo 10 g čerstvého dáš lžičku sušeného droždí.
    Přeji ti, aby se ti knedle povedly;-)

    Odpovědět

  • Merylas Merylas

    Katka : Katuš, nemusíš vyhledávat jen recepty se sušeným droždím. Každý recept, kde je uvedeno čerstvé droždí, se toto dá nahradit sušeným;-) Místo 10 g čerstvého se dá 1 zarovnaná lžička sušeného. Ještě se poradím s kamarádkou a písnu Ti, ju;-)
    Co se týká vaření knedlíků, tak je stejné. Je jedno, jaké droždí použiješ;-) Tohle není můj recept, ale já osobně starší ale vláčné nakrájené pečivo zapracuju až do hotového a propracovaného těsta, nechám vykynout, udělám jeden nebo dva bochánky, z nich vyválím šišky a nechám pod utěrkou kynout. Pak máš dvě možnosti. Buď dáš vařit do vody nebo do páry. Na vaření ve vodě používám větší pekáček s víkem. Je možné použít i velký kastról. Do vařící vody dáš 1 knedlík nebo 2 knedlíky, přikryješ víkem a vaříš celkem: pokud máš jednu šišku tak 20 minut, pokud dvě tak zhruba 17 minut. V polovině vaření knedlíky musíš otočit. Po uvaření je vytáhneš a ihned rychle propícháš např. špejlí. Můžeš pak přetřít olejem, aby neoschly.
    Já většinou vařím v páře, kdy dám do velkého kastrólu trochu vody, na to rozevřený pařáček na knedlíky, ten potřu olejem a jak voda vaří a šišky vykynuly, tak je dám na pařák. Přikryju poklicí, tu po 17 - 18 minutách odstraním, v průběhu vaření ji neodklápím. Knedlíky rychle propíchám špejlí a vyjmu. Potřu olejem. Pokud máš parní hrnec, dá se vařit v něm.

    Odpovědět

  • Katka Katka (neregistrovaný)

    Bydlim v zahranici kde je jen such drozdi takze je pro me tezke najit receipt ktery chci delat aniz by mi neco chybelo :( . Tenhle receipt je asi jediny co jsem nasla ze sucheho drozdi ,takze pokud ho kdokoliv delal,muzete prosim napsat jak dlouho se teda ty knedliky vari ? predem dekuji za odpoved :);-)

    Odpovědět

1 2

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Tématické fráze: houskovy knedlik ze suseneho drozdi kynuté knedlíky ze sušeného droždí kynutý knedlík ze sušeného droždí kynuté houskové knedlíky ze sušeného droždí kynutý knedlík houskový ze sušeného droždí domácí knedlík houskový knedlíky ze sušeného droždí recept na domácí houskový knedlík houskový knedlík domácí houskové knedlíky ze sušeného droždí knedlíky ze sušeného droždí houskové knedlíky se sušeným droždím knedlík ze sušeného droždí domaci houskovy knedlik houskový knedlík se sušeným droždím houskové knedlíky s droždím houskový knedlík susene drozdi domaci knedlik ze suseneho drozdi domácí knedlík bez droždí houskový knedlík bez droždí

Zapomněl/a jsem heslo