Domácí houskový knedlík

Zdenka +++ Kuchařka:

Doba přípravy: 1,5 hodiny PT1H30M 2-3 porce Bezmasá jídla 14 názorů

58
Recept si zatím oblíbilo 8 kuchařů

Suroviny

50 dkg polohrubé mouky
1/4 l vlažného mléka
1 x sypké kvasnice
1 x vejce
2 rohlíky nakrájet na kostičky
2 lžičky cukru krystal
špetka soli
Recept si zatím oblíbilo 8 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Do misky dáme mouku, špetku soli a zamícháme, do prostředka uděláme důlek a do důlku dáme cukr, kvasnice a zalejeme vlažným mlékem a necháme nakynout. Potom přidáme vejce, rohlíky na kostičky a zpracujeme v těsto, necháme kynout asi 1/2 hodiny, propracujeme a znova necháme 1/2 hodiny kynout. Potom vyválíme 2 stejně velké knedle.

  2. Vaříme v osolené vodě 5 minut z jedné strany a 5 minut z druhé strany na plynu, na elektrice 7 minut z jedné strany a 7 minut z druhé strany, ale zkoušejte špejlí

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 33 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Domácí houskový knedlík

  • Monika Monika(neregistrovaná)

    Knedlík jsem dělala poprvé a z normálních kvasnic neměla jsem sypké a povedl se výborný .:yes:

    Odpovědět

  • Lussy.ex Lussy.ex

    :yes::yes: Nejlepší! Jedině doporučuji!! Dělala jsem jednou knedlík podle jiného receptu a vůbec mě to neoslovilo, a pak jsem narazila na tento famozní recept!! Dnes dělám podruhé a super!! :-K

    Odpovědět

  • Zdenka +++ Zdenka +++(autorka receptu)

    Ilona Kubátová:to jsem ráda že chutnají

    Odpovědět

  • Ilona Kubátová Ilona Kubátová(neregistrovaný)

    Ani v 60ti letech člověk neumí všechno a pořád se učí. Knedlík je výborný. Měla jsem trochu obavy,protože těsto bylo hodně tuhé,ale hotový knedlík je výborný. Vařila jsem 10min ,a po otoční opět 10min. Doporučuji:-)

    Odpovědět

  • Iveta Iveta(neregistrovaná)

    Já osobně jsem knedle už jednou zkoušela,ale vůbec nedopadli dobře.Ale nedalo mi to tak jsem si sedla k internetu a našla tento skvělý recept na knedle ze suchého droždí,které jse mi velmi povedli.Tímto vás chci pochválit za tento recpt a vřele ho doporučuji dalším lidem. :-):yes:

    Odpovědět

  • Pavlína Pavlína(neregistrovaná)

    Přítel dělá vaše knedlíky často a už od té doby nekupujeme v obchodě nebo jsou VYNIKAJÍCÍ :yes: :yes: :yes:

    Odpovědět

  • pajíček pajíček(neregistrovaný)

    :-)):-)):-))TAK JDU NA NĚ PANÍ ZDENKO+++,ALE BĚDA VÁM...BĚDA VÁM JAK SE MI NEPOVEDOU...UŽ TEĎ MÁM NA VÁS PŘIPRAVENOU TU NEJVĚTŠÍ MOŽNOU VAŘEČKU...ALE TO BUDE SEKEC I MAZEC:-)):-)):-)) PÁJÍČEK

    Odpovědět

  • ralbyk ralbyk

    dneska jsem dělal a byly výborné.dávám 3. bodík:-p:-p

    Odpovědět

  • Nikol Nikol (neregistrovaný)

    dneska jsem dělala a byl super :-) dokonce se mi povedly udělat 3menší šišky,a vařila jsem cca 15min po obou stranách,takže dík za recept :yes:

    Odpovědět

  • zuza zuza(neregistrovaná)

    Tak že pro mě byli kynuté knedle španělská vesnice:-8 ale s tímto receptem jsem se rozhodla je udělat a povedlo se už mohu říct že je umím super recept jednoduchý jako facka:-):-):-)děkuji že jste:yes::yes::yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • cathleen cathleen

    Katka : jj, Katko, přesně, jak píše Merylas. Místo 10 g čerstvého dáš lžičku sušeného droždí.
    Přeji ti, aby se ti knedle povedly;-)

    Odpovědět

  • Merylas Merylas

    Katka : Katuš, nemusíš vyhledávat jen recepty se sušeným droždím. Každý recept, kde je uvedeno čerstvé droždí, se toto dá nahradit sušeným;-) Místo 10 g čerstvého se dá 1 zarovnaná lžička sušeného. Ještě se poradím s kamarádkou a písnu Ti, ju;-)
    Co se týká vaření knedlíků, tak je stejné. Je jedno, jaké droždí použiješ;-) Tohle není můj recept, ale já osobně starší ale vláčné nakrájené pečivo zapracuju až do hotového a propracovaného těsta, nechám vykynout, udělám jeden nebo dva bochánky, z nich vyválím šišky a nechám pod utěrkou kynout. Pak máš dvě možnosti. Buď dáš vařit do vody nebo do páry. Na vaření ve vodě používám větší pekáček s víkem. Je možné použít i velký kastról. Do vařící vody dáš 1 knedlík nebo 2 knedlíky, přikryješ víkem a vaříš celkem: pokud máš jednu šišku tak 20 minut, pokud dvě tak zhruba 17 minut. V polovině vaření knedlíky musíš otočit. Po uvaření je vytáhneš a ihned rychle propícháš např. špejlí. Můžeš pak přetřít olejem, aby neoschly.
    Já většinou vařím v páře, kdy dám do velkého kastrólu trochu vody, na to rozevřený pařáček na knedlíky, ten potřu olejem a jak voda vaří a šišky vykynuly, tak je dám na pařák. Přikryju poklicí, tu po 17 - 18 minutách odstraním, v průběhu vaření ji neodklápím. Knedlíky rychle propíchám špejlí a vyjmu. Potřu olejem. Pokud máš parní hrnec, dá se vařit v něm.

    Odpovědět

  • Katka Katka (neregistrovaný)

    Bydlim v zahranici kde je jen such drozdi takze je pro me tezke najit receipt ktery chci delat aniz by mi neco chybelo :( . Tenhle receipt je asi jediny co jsem nasla ze sucheho drozdi ,takze pokud ho kdokoliv delal,muzete prosim napsat jak dlouho se teda ty knedliky vari ? predem dekuji za odpoved :);-)

    Odpovědět

  • Věrka R. Věrka R.(neregistrovaný)

    Myslím si, že už vařím dost let, ale tady je asi nějaká chyba. Vařit kynutý dlouhý knedlík 10 minut dohromady i s obracením, tak to určitě nebude vařený. Kdyby tam bylo napsáno vařit z jedné strany 10 minut a potom otočit a vařit ještě 10 minut, tak bych řekla, že je to v pořádku. Jinak recept je pěkný a určitě by je knedlík moc dobrý.

    Odpovědět

1

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo