Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jak upéct měkké a vláčné marokánky, plné kandovaného ovoce a mandlí? Podle názorného videa to zvládne i začátečník
Zdroj: Top recepty

Také milujete marokánky? Tyto placičky plné kandovaného ovoce a ořechů nemají složitou přípravu. Nejlépe chutnají, když jsou příjemně vláčné, měkké, a bohatě potřené z jedné strany čokoládou. Přesně takové si můžete upéct podle našich receptů.

Marokánky patří mezi velmi oblíbené druhy svátečního pečiva. Zároveň jsou druhem, ve kterém nesmí chybět kandované ovoce - buď si ho koupíme, nebo sami připravíme. Postup výroby marokánků je odlišný od pečení jiných druhů cukroví. Suroviny totiž nejprve zvolna uvaříme a vychladíme.

Jak upéct nejlepší marokánky

  1. Na vláčné marokánky podle našeho videa potřebujeme 140 g moučkového cukru, 100 g kandované pomerančové kůry, 150 g sekaných loupaných mandlí, 80 g másla, 125 ml mléka a 30 g hladké mouky.
  2. Na potření se bude hodit čokoládová poleva a trochu oloupaných mandlí použijeme na ozdobu.
  3. Všechny suroviny na těsto (kromě hladké mouky) smícháme a zvolna vaříme po dobu 10 minut.
  4. Teprve po odstavení přimícháme mouku a směs necháme vychladnout.
  5. Lžičkou, kterou namáčíme ve studené vodě, tvoříme z hmoty kopečky a rovnáme je na plech vyložený pečicím papírem
  6. Plech vložíme do trouby a pečeme při teplotě 175 °C, po dobu přibližně 10 minut.
  7. Placičky ihned po vytažení z trouby sundáme z plechu a po vychladnutí dozdobíme čokoládou.

Jak se pečou marokánky

Místo mléka můžeme do marokánků použít smetanu ke šlehání, v tom případě snížíme i množství másla. Kromě mandlí lze do těsta přidat i jiné ořechy. Placičky na plechu upravíme pomocí namočené vidličky. Pečeme je na mírno, aby zůstaly vláčné a nepotřebovaly rozležet. Dobře je hlídáme, protože se rády připalují.

Velmi podobné cukroví marokánkům jsou florentýnky. Víte, jaký je mezi nimi rozdíl? Náš další článek vysvětlí.
A kdy se do pečení marokánků pustit? Poradí náš Kalendář vánočního pečení

 

 

 

 

Vánoce a vánoční cukroví

Vánoce patří k nejkouzelnějším obdobím v roce a nedomyslitelně k nim patří vůně domácího cukroví

Zpravidla se začíná perníčky, poté následují zástupci z křehkého těsta – vanilkové rohlíčky, linecké, pracny. Ke konci adventního období přijdou na řadu sněhové pusinky a kokosky. A nakonec dojde řada na nepečené druhy cukroví,  jakou jsou vosí hnízda a různé kuličky.

Mohlo by vás zajímat:

Linecké cukroví | Perníčky | Nepečené cukroví | Pracny | Vanilkové rohlíčkyKokosky | Vosí hnízda

 

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více