Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Milují vaše děti kupované kuřecí nugetky, ale vy je v tom nepodporujete? Chápeme - v kupovaných nugetkách je jen malé množství masa, zatímco zbytečných "ingrediencí" nadbytek. Zkusíte přípravu těch domácích?

Všichni si nejspíše až moc dobře uvědomujeme, že kupované polotovary nejsou ani trošku vhodné pro naše těla. Obsahují jen pramálo základních surovin, ovšem přidaných konzervantů, barviv a dalších nejrůznějších chemických přísad je v nich až moc. O oblíbené kuřecí nugetky však přijít nemusíte - stačí si je připravit doma.

Jak připravit kuřecí nugetky v horkovzdušné fritéze

Na jednu dávku kuřecích nugetek z mletého masa budete potřebovat 500 g mletého kuřecího masa, 1 lžičku dijonské hořčice, 1 lžičku sušené cibule, 2 lžičky sušeného česneku, sůl a mletý pepř podle chuti.

Na obalení si připravte 40 g hladké mouky, 1 lžičku prášku do pečiva, 1 lžičku sušené uzené papriky, 1 lžičku sušeného česneku, sůl podle chuti a 2 vejce.

  1. Kuřecí maso lze koupit již mleté, ale také si ho můžete umlít v pohodlí domova. Záleží tak na vašich možnostech nákupu.
  2. V míse smíchejte mleté kuřecí maso s dijonskou hořčicí, sušenou cibulí, česnekem a solí. Důkladně promíchejte a následně ze směsi tvořte nugetky ve tvaru koleček či válečků.
  3. Vytvarované nugetky naskládejte ve vhodném rozestupu na plech vyložený pečicím papírem a poté vložte na alespoň 20 minut do mrazáku - nugetky díky tomu budou krásně držet tvar a nebudou se při obalování rozpadat.
  4. V další míse smíchejte hladkou mouku, sušenou uzenou papriku, česnek, sůl a prášek do pečiva. Poctivě promíchejte. V jiné misce rozšlehejte potřebná vejce.
  5. Zmrzlé nugetky vyjměte z mrazáku, obalte v rozšlehaných vejcích, následně v sypké obalovací směsi a opět ve vejcích. Následně nugetky smažte v horkovzdušné fritéze po dobu 14–18 minut při 200 °C (záleží na typu přístroje).

Kuřecí nugetky můžete nechat uložené v mrazáku do zásoby, a to jak syrové, tak již usmažené. Ty čerstvě připravené jsou nejchutnější s domácími studenými omáčkami či dipy a společně s pečenými bramborami nebo hranolky vytvoří hlavní chod.

Komentáře

Další tipy a triky