Jak na hovězí tatarák? Nepodceňte výběr masa ani jeho správné dochucení
Tatarský biftek nechybí na téměř žádném jídelním lístku v restauracích, ve kterých platí za pochoutku zejména k pivu. Tuto dobrotu si můžete připravit i doma. Dejte si záležet na dochucení tataráku, je to základ úspěchu.
Tatarák neboli tatarský biftek pochází z Francie, kde ho servírují většinou s hranolky. U nás se ujala verze s opečenou topinkou potřenou česnekem. Tatarák je skvělým občerstvením pro návštěvu, jen si dejte pozor na to, kde čerstvé maso kupujete.
Mohlo by vás zajímat
Jak připravit tatarák
K přípravě tatarského bifteku potřebujete 300 g hovězí svíčkové, 2 lžíce kečupu, trochu worcesterové omáčky, lžičku hořčice, lžičku tekutého chilli, lžíci oleje, 1 cibuli, 1 žloutek, pepř, sůl a česnek podle chuti.
- Maso namelte nebo naškrábejte špičkou nože najemno.
Tip: Levnější, ale neméně chutnou verzí, je tatarák z falešné svíčkové nebo hovězí zadní kýty. - Cibuli nakrájejte najemno a česnek utřete nebo prolisujte.
- Přidejte k masu zbytek ingrediencí a vše pečlivě promíchejte.
Tip: Do tataráku se výborně hodí na kousky nakrájené kapary nebo kyselé okurky. - Nechte chvíli uležet v lednici a podávejte nejlépe s topinkami.
Hotový tatarák můžete podávat s opečenou topinkou potřenou česnekem nebo po francouzsku s hranolky či opečenou bagetkou. Přípravou tatarského bifteku vás provede následující video.
Komentáře