Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jak na hovězí tatarák? Nepodceňte výběr masa ani jeho správné dochucení
Zdroj: Toprecepty

Tatarský biftek nechybí na téměř žádném jídelním lístku v restauracích, ve kterých platí za pochoutku zejména k pivu. Tuto dobrotu si můžete připravit i doma. Dejte si záležet na dochucení tataráku, je to základ úspěchu.

Tatarák neboli tatarský biftek pochází z Francie, kde ho servírují většinou s hranolky. U nás se ujala verze s opečenou topinkou potřenou česnekem. Tatarák je skvělým občerstvením pro návštěvu, jen si dejte pozor na to, kde čerstvé maso kupujete. 

Jak připravit tatarák

K přípravě tatarského bifteku potřebujete 300 g hovězí svíčkové, 2 lžíce kečupu, trochu worcesterové omáčky, lžičku hořčice, lžičku tekutého chilli, lžíci oleje, 1 cibuli, 1 žloutek, pepř, sůl a česnek podle chuti. 

  1. Maso namelte nebo naškrábejte špičkou nože najemno.
    Tip: Levnější, ale neméně chutnou verzí, je tatarák z falešné svíčkové nebo hovězí zadní kýty. 
  2. Cibuli nakrájejte najemno a česnek utřete nebo prolisujte.
  3. Přidejte k masu zbytek ingrediencí a vše pečlivě promíchejte.
    Tip: Do tataráku se výborně hodí na kousky nakrájené kapary nebo kyselé okurky.
  4. Nechte chvíli uležet v lednici a podávejte nejlépe s topinkami.

Hotový tatarák můžete podávat s opečenou topinkou potřenou česnekem nebo po francouzsku s hranolky či opečenou bagetkou. Přípravou tatarského bifteku vás provede následující video.

Komentáře

Další tipy a triky