Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Špecle, noky, Spaetzle

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 25 min

25 min (25 min příprava)

23. 3. 2009 00:01

Suroviny

Nutriční hodnoty

Energie8 701 kJ / 2 079 kcal
Bílkoviny79,11 g
Tuky27,00 g
Vláknina15,00 g
Cholesterol 526 mg
Sodík 254 mg
Sůl0,55 g
Sacharidy372,53 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autora receptu

Němci ještě vše promastí máslem, přidají bylinky, nebo se rozškvaří slanina a na ní osmahne cibulka a špecle se vrství do mísy s cibulkou a strouhaným sýrem.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst daší

Komentáře

macik62

5. 1. 2018 20:10

já je dělám taky a jsou supr:yes: :yes:<3

Drobek

7. 1. 2017 12:04

Jirka: Po pravdě nevím, nezkusil jsem a ani mně to nikdy nenapadlo. Zkus to sám a dej vědět. :-)

Jirka

7. 1. 2017 07:13

Šlo by to udělat i z kukuřičné, nebo rýžové mouky? :-?

Drobek

5. 6. 2016 16:20

petrolin: Děkuju za pochvalu, však my je taky rádi :-p

petrolin

5. 6. 2016 11:56

:yes: diky za recept dnes k obedu

Drobek

18. 5. 2016 10:06

Petrolka1: Děkuju :-K

Petrolka1

18. 5. 2016 05:08

Vcera jsem delala tyto noky. Musim rict, ze jsem musela take pridat vice mleka, ale to opravdu zalezi na mouce..... Ke kureti na paprice (jako zmena prilohy) jsou uplne uzasne :-) Byla to mnamka.

Drobek

10. 4. 2016 14:02

kokronilla: Samozřejmě je to možné, vždyť mouky se liší i tím jaké je zrovna počasí, z jakého zrní i kterého mlýna pocházejí.;-)

kokronilla

10. 4. 2016 13:03

Špecle jsou skvělé, jen jsem musela přidat víc mléka, těsto bylo příliš husté. Chuťově jsou opravdu vynikající, a hned hotové, od té doby, co je dělám, skoro nekupuju těstoviny.

Jaroslav Čermák

24. 10. 2015 11:37

Ahoj, já dělám špecle takto: 500g polohrubé mouky, 5 vajec, trocha kypřícího prášku do pečiva, cca lžička soli, mléko nebo voda domíchávat do polotuhého těsta, propasírovat přes špeclové síto do vroucí osolené vody. Hotové okapané špecle přeliju 2 ohřátými šlehačkami přidám 300 g najemno nakrájené šunky, vše promíchat a dobrou chuť, Je to opravdu velká bašta rychlé a jednoduché

Inatorek

26. 2. 2015 10:31

Včera uvařené Špecle z polohrubé mouky, jedním slovem úžasné, jiné už dělat nebudeme . Děkujeme za recept :yes:-);-)

Drobek

16. 8. 2014 16:49

Bohuslav: Nic si z toho nedělej, nikdo od narození nevěděl všecko, jen někteří si to myslej :-))

jarda Kadic

20. 3. 2013 22:41

:-p:-p:-DA mě je úplně jedno,jak se jmenuje to ,či ono ,mám je rád na všechny možné způsoby s bryndzou,trošku jiné zase ke kuřeti na paprice,a se zelím a bůchví s čím vším.....:yes::yes::yes:

Věra

20. 3. 2013 22:33

Bohuslav:Nemáte pravdu, protože halušky jsou slovenské a valašské jídlo a jsou ze syrových strouhaných brambor. Špecle, správně spätzlen=špačíčci jsou z Německa - ze Švábska, jsou z mouky, vajec a mléka a tužší těsto se protlačuje zvláštním sítem. Na Slovensku, v Maďarsku a v Rakousku pak dělají nokrle, správně nockerlen a ty jsou z polohrubé mouky, jednoho vejce, vody - těsto asi jako na kapání do polévky a odhazují se do vody nožek z dřevěného prkénka anebo se protlačí sítem na halušky. Jsou přílohou k perkeltu nebo paprikáši anebo jsou dobré s míchanými vejci s vypraženou slaninou pokrájenou na kostky. Všechny tyto varianty jsou ale moc dobré. A každé jídlo má svou historii.

magdalenka

18. 2. 2013 17:52

Do prílohových halušiek zemiaky nedávame u nás...

1 2 3

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e-mailem. Vaše Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelům

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: špecle recepty špecle špecle recept recept na špecle špecle jako příloha co jsou špecle spätzle noky recept recept špecle noky příloha špercle spetzle recept spetzle špecle recepty.cz recepty špecle jak se delaji specle noky spatzle recept recept na spatzle recepty na specle špecle se sýrovou omáčkou

Suroviny: mouka, vejce, mléko, sůl

TopRecepty.cz

Špecle, noky, Spaetzle

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/oY2L