Špecle, noky, Spaetzle

Drobek Kuchař: Drobek

Přílohy 37 názorů

Suroviny

2 hrnky mouky
2 vejce
0,5 hrnku mléka
sůl
Recept si zatím oblíbilo 28 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Vše smícháme a zavařujeme do vroucí osolené vody přes síto na noky, halušky, nebo speciální Špeclové jako na obrázku nebo tak.

  2. Jakmile vyplavou, a to trvá skutečně okamžik, jsou uvařené a lovíme je děrovanou naběračkou.

  3. Výsledkem jsou „mikroknedlíky“, které používáme stejně jako knedlíky houskové, těstoviny nebo rýži. Prostě změna je život.

Poznámka

Němci ještě vše promastí máslem, přidají bylinky, nebo se rozškvaří slanina a na ní osmahne cibulka a špecle se vrství do mísy s cibulkou a strouhaným sýrem.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 531 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Špecle, noky, Spaetzle

  • macik62 macik62

    já je dělám taky a jsou supr:yes: :yes:<3

    Odpovědět

  • Drobek Drobek(autor receptu)

    Jirka: Po pravdě nevím, nezkusil jsem a ani mně to nikdy nenapadlo. Zkus to sám a dej vědět. :-)

    Odpovědět

  • Jirka Jirka(neregistrovaná)

    Šlo by to udělat i z kukuřičné, nebo rýžové mouky? :-?

    Odpovědět

  • Drobek Drobek(autor receptu)

    petrolin: Děkuju za pochvalu, však my je taky rádi :-p

    Odpovědět

  • petrolin petrolin

    :yes: diky za recept dnes k obedu

    Odpovědět

  • Drobek Drobek(autor receptu)

    Petrolka1: Děkuju :-K

    Odpovědět

  • Petrolka1 Petrolka1

    Vcera jsem delala tyto noky. Musim rict, ze jsem musela take pridat vice mleka, ale to opravdu zalezi na mouce..... Ke kureti na paprice (jako zmena prilohy) jsou uplne uzasne :-) Byla to mnamka.

    Odpovědět

  • Drobek Drobek(autor receptu)

    kokronilla: Samozřejmě je to možné, vždyť mouky se liší i tím jaké je zrovna počasí, z jakého zrní i kterého mlýna pocházejí.;-)

    Odpovědět

  • kokronilla kokronilla

    Špecle jsou skvělé, jen jsem musela přidat víc mléka, těsto bylo příliš husté. Chuťově jsou opravdu vynikající, a hned hotové, od té doby, co je dělám, skoro nekupuju těstoviny.

    Odpovědět

  • Jaroslav Čermák Jaroslav Čermák(neregistrovaný)

    Ahoj, já dělám špecle takto: 500g polohrubé mouky, 5 vajec, trocha kypřícího prášku do pečiva, cca lžička soli, mléko nebo voda domíchávat do polotuhého těsta, propasírovat přes špeclové síto do vroucí osolené vody. Hotové okapané špecle přeliju 2 ohřátými šlehačkami přidám 300 g najemno nakrájené šunky, vše promíchat a dobrou chuť, Je to opravdu velká bašta rychlé a jednoduché

    Odpovědět

  • Inatorek Inatorek

    Včera uvařené Špecle z polohrubé mouky, jedním slovem úžasné, jiné už dělat nebudeme . Děkujeme za recept :yes:-);-)

    Odpovědět

  • Drobek Drobek(autor receptu)

    Bohuslav: Nic si z toho nedělej, nikdo od narození nevěděl všecko, jen někteří si to myslej :-))

    Odpovědět

  • jarda Kadic jarda Kadic

    :-p:-p:-DA mě je úplně jedno,jak se jmenuje to ,či ono ,mám je rád na všechny možné způsoby s bryndzou,trošku jiné zase ke kuřeti na paprice,a se zelím a bůchví s čím vším.....:yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • Věra Věra(neregistrovaná)

    Bohuslav:Nemáte pravdu, protože halušky jsou slovenské a valašské jídlo a jsou ze syrových strouhaných brambor. Špecle, správně spätzlen=špačíčci jsou z Německa - ze Švábska, jsou z mouky, vajec a mléka a tužší těsto se protlačuje zvláštním sítem. Na Slovensku, v Maďarsku a v Rakousku pak dělají nokrle, správně nockerlen a ty jsou z polohrubé mouky, jednoho vejce, vody - těsto asi jako na kapání do polévky a odhazují se do vody nožek z dřevěného prkénka anebo se protlačí sítem na halušky. Jsou přílohou k perkeltu nebo paprikáši anebo jsou dobré s míchanými vejci s vypraženou slaninou pokrájenou na kostky. Všechny tyto varianty jsou ale moc dobré. A každé jídlo má svou historii.

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    Do prílohových halušiek zemiaky nedávame u nás...

    Odpovědět

1 2 3

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Tématické fráze: špecle recepty špecle špecle recept recept na špecle špecle jako příloha co jsou špecle spätzle recept špecle noky recept noky příloha špercle spetzle recept spetzle špecle recepty.cz recepty špecle jak se delaji specle noky spatzle recept recept na spatzle recepty na specle špecle se sýrovou omáčkou

Zapomněl/a jsem heslo