Babiččina drožďová pomazánka

luckymoon Kuchařka:

Doba přípravy: 5 minut 2 porce Pro začátečníky 37 názorů

539
Recept si zatím oblíbilo 39 kuchařů

Suroviny

1 kostka droždí
2 lžíce oleje
Nyní v akci
1/2 malé cibule
Nyní v akci
1 vejce
lžička másla
sůl
pepř
kmín
Recept si zatím oblíbilo 39 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Na oleji orestujeme cibulku, přidáme rozdrobené droždí, necháme rozpustit. Když se začne opět jakoby srážet, vyklepneme vajíčko, osolíme, opepříme a přidáme kmín.

  2. Mícháme ještě asi 2 minutky, až se úplně srazí. Pro zjemnění vmícháme lžičku másla. Mažeme na čerstvý chléb, podáváme se zeleninovou oblohou.

Poznámka

Celé odpoledne jsem měla na něco chuť, pak jsem si vzpomněla na tuto pomazánku, co mi dělala babička, když jsem byla malá. Je jednoduchá na přípravu i suroviny - tyto věci máme doma vždy. A chuť jsem fakt uspokojila.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 23 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Babiččina drožďová pomazánka

  • Geryyy Geryyy

    Výborná, dělala jsem poprvé a je super,mňamka.. :yes:

    Odpovědět

  • Navir Navir

    určitě :-!;-) a nejen u nich :-8

    Odpovědět

  • jmhj jmhj(neregistrovaný)

    Navir: to ale platí i u drožďových pomazánek, nebo ne?

    Odpovědět

  • Navir Navir

    jmhj: Kvasnicových či drožďových polévek je tady cca 20 a to jsem hledala jen zběžně :-)

    Odpovědět

  • jmhj jmhj(neregistrovaný)

    A zkusil někdo drožďovou polévku?
    10 dkg droždí
    2 až 3 cibule
    celer
    mrkev
    petržel
    kadeřavou petrželku
    hladkou mouku na jíšku
    2 až 3 vajíčka
    tuk (nejlépe máslo, lze i olej či sádlo, případně kombinace)
    pepř a sůl
    chleba nebo rohlík na osmažení
    -----------------------
    Nadrobno nakrájenou cibuli osmahneme přímo v hrnku (zesklovatíme, nebo až do růžova), přidáme rozdrobené droždí a mícháme do jeho rozpuštění - nesmažit, jen rozpustit!
    Dolijeme asi 2 l vody (lépe část vařící a po rozmíchání dolít, ale není nutné), osolíme a opepříme.
    Připravíme jíšku, vmícháme do polévky a povaříme.
    Nadrobno nastrouhanou mrkev osmahneme a pak vložíme do polévky - dodá kromě chuti i barvu.
    Vejce lehce rozmícháme a přes vidličku vmícháme do polévky, povaříme.
    Další mrkev, celer a petržel nakrájíme na kostičky velikosti asi 5 mm a přidáme na posledních 5 minut varu.
    Do hotové polévky přidáme kadeřavou petrželku a před podáváním přidáme do talíře kostičky osmaženého chleba či rohlíku.

    Odpovědět

  • Jarus87 Jarus87

    Dnes drožďová pomazánka dělaná na večeři a lufus!!:-p:yes:

    Odpovědět

  • konfetka konfetka

    luxusní:yes:

    Odpovědět

  • Markéta Markéta (neregistrovaný)

    jsem těhotná, tuto pomazánku jsem jedla poprvé až na základě tohoto receptu a teď se stávám závislou, jedla bych ji denně. Je fakt skvělá.

    Odpovědět

  • bobzbrd bobzbrd

    Dalibor:
    1kg droždí???To děláš pro celý pluk?:-!

    Odpovědět

  • casino casino(neregistrovaný)

    Dalibor:
    "Je třeba víc drožďí (0,5 - 1 kg). Na 1 večeři pro 4 lidi je to množství jen taktak.:-p"
    Jj, určitě to bude jedlé..., ale stejně si myslím, že si děláte prču:-p
    No, taky jste mohl napsat, že je to ideální jídlo před návštěvou kina, např. tohoto:
    http://cs.wikipedia.org/wiki/Velk%C3%A1_%C5%BErani... :-))

    Odpovědět

  • Dalibor Dalibor(neregistrovaný)

    Dělám drožďovku trošinku jinak. Je třeba víc drožďí (0,5 - 1 kg). Na 1 kg droždí použiju 4 vejce natvrdo,1 cibuli (může být i naťová),40 dkg gothaje, 3-4 kyselé okurky, lžíci hořčice, mletý kmín, sůl. Kostka taveného sýru je taky dobrá. Jinak postup je podobný, jen do základu přidáme vejce natvrdo na kostičky, trochu hořčice, okurky a salám na kostičky. Budeme-li chtít pomazánku hustější, je dobré přisypat pár lžic strouhanky. Na 1 večeři pro 4 lidi je to množství jen taktak.:-p

    Odpovědět

  • Milca Milca

    hrozně dobrá,asi ji sním sama :-*

    Odpovědět

  • pindruše pindruše(neregistrovaný)

    já bych přispěla s mlinkou změnou.základ dělám stejný,cibulka,droždí a tavený sýr a nasypu na to rybičky v tomatu, rozmačkám vidličkou a nakonec přidám jedno vejce a důkladně zamíchám. Pomazánka je dobrá teplá i za studena..ochutnejte! děláme ji už skoro padesát let a stále nám chutná,hlavně s rohlíčkem

    Odpovědět

  • jan mlask jan mlask(neregistrovaný)

    výborný recept známkujeme za 1-:-*

    Odpovědět

  • Zdeňka Zdeňka(neregistrovaná)

    Přemýšlela jsem co těm mým chlapům udělám na večeři a měla jsem tam kostku droždí,tak jsem si hnedka vzpoměla na léta na internátní škole a našla tenhle recptík:-)Děkuji,ještě teď se olizujem:yes::-p

    Odpovědět

1 2 3 Další

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo