Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jak vylepšit hrachovou kaši? Příjemně vás překvapí kombinace s osmaženou cibulkou
Zdroj: Toprecepty

Kdo by neznal hrachovou kaši? Velmi jednoduchá na přípravu, finančně nenáročná, a když si trochu vyhrajete s dochucením a přidáte něco mastného, uvidíte, jak výborná hrachová kaše může být.

Hrachová kaše je tradičním českým jídlem, které vám za "pár peněz" udělá "hodně muziky". Hrách je pro naše zdraví prospěšná potravina bohatá na bílkoviny a vlákninu, která má dobrý vliv na naše trávení. Hrachová kaše může být v kombinaci s klobásou, uzeným masem nebo vejcem plnohodnotným a chutným obědem.

Jak uvařit chutnou hrachovou kaši

Na 4 porce hrachové kaše budete potřebovat 500 g hrachu, 500 ml studené vody, 1 cibuli, 2 stroužky česneku, 45 g tuku (sádlo nebo olej), na dochucení trochu soli, pepře a majoránky.

  1. Hrách propláchněte vlažnou vodou a namočte ho na 3 hodiny do studené vody.
  2. Hrách společně s vodou, ve které bobtnal, vlijte do hrnce a vařte do změknutí hrachu. To potrvá okolo 30 minut. 
  3. Tip 1: Průběžně kontrolujte, jestli se vám voda během vaření příliš neodpařila a v případě potřeby ji dolijte, ať se vám hrách nepřipálí.
  4. Hrách slijte a rozmixujte.
  5. Tip 2: Trochu vody, ve které se hrách vařil, si odeberte stranou. Pokud by byla rozmixovaná kaše na váš vkus moc hustá, nařeďte ji trochou vývaru z hrachu.
  6. Rozmixovanou kaši dochuťte solí, pepřem, majoránkou a utřeným česnekem
  7. Oloupanou cibuli nakrájejte nadrobno a na sádle nebo oleji ji orestujte dozlatova.
  8. Voilá, výsledná kaše je na světě. Nezapomeňte každou porci kaše ozdobit osmaženou cibulkou.

Hrachovou kaši můžete podávat s uzeninou nebo např. se sázeným vejcem. Zakusovat k tomu můžete čerstvý chléb a nakládané okurky

Celým postupem vás provede následující videorecept. Pro inspiraci si můžete přečíst zkušenosti ostatních uživatelů v komentářích pod receptem.

 

 

Komentáře

Další tipy a triky