Uzené maso dušené v celeru

Bahula Kuchařka: Bahula

Doba přípravy: 45minut 4 porce Vepřové maso 16 názorů

Suroviny

500 g uzeného masa
80 g celeru
40 g mrkve
40 g petržele
1 cibule
250 ml kysané smetany
1 lžíce hladké mouky
4 zrnka pepře
4 zrnka nového koření
2 lžíce oleje
sůl
pepř
Recept si zatím oblíbilo 13 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Petržel a mrkev jemně nastrouháme, celer pokrájíme na hrubší nudličky.

  2. Na oleji zpěníme posekanou cibuli, vložíme maso a ze všech stran zprudka opečeme.

  3. Nakonec restujeme i připravenou zeleninu, podlijeme vodou, přidáme koření a dusíme doměkka.

  4. Měkké maso vyjmeme, omáčku zahustíme smetanou, ve které jsme rozmíchali mouku a povaříme.

  5. Maso na talíři přelijeme omáčkou a podáváme s dušeným celerem a brambory nebo bramborovými gnocchi.

Poznámka

Zdroj: Kniha 2000 nejlepších receptů z české a zahraniční kuchyně.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 156 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Uzené maso dušené v celeru

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Hmm, přehlídla jsem. Zajímavé s tím celerem :-)

    Odpovědět

  • Bahula Bahula(autorka receptu)

    Děkuji :-K

    Odpovědět

  • ivulinka ivulinka(moderátorka)

    Celer mám čím víc raději, tohle by mi taky chutnalo:yes:

    Odpovědět

  • mysulka mysulka

    :-p vypadá to lákavě:yes::-K

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(moderátorka)

    Celer máme moc rádi, tohle musí být dobrota:yes:Ukládám si k vyzkoušení, díky:-8

    Odpovědět

  • Colombo65 Colombo65

    Oku lahodí - chutě potěší;-);-);-)

    Odpovědět

  • eva hubova eva hubova

    Není co dodat:-p:-p:yes:11

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka

    Bahula: Bahulko, to ti teda chválím, to musí být dobrota:-p U nás je maso s celerem dost oblíbené a tak ti dávám krásný 10.bod:yes:

    Odpovědět

  • varilamyskakasicku varilamyskakasicku

    Bahula: no ten opečený celer asi zkusím to není vařené, snad mi to projde dobře:-K

    Odpovědět

  • BILKOVAI BILKOVAI

    :-p:-*:yes:...+1

    Odpovědět

  • petrzelka petrzelka

    Já mám celer moc ráda,já bych si pochutnala:-pa zase tak krásná fotka:yes:

    Odpovědět

  • rebeka rebeka

    zajímavá omáčka k uzenému.. taková neobvyklá.. a moc hezká:-):yes::yes:

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    :-p+6:yes:Podle p.Mančingové vařím sem tam také nějakou dobrotu,ale jak jsem si v jijí knize,co jsi mi zakoupila přečetla,tak si autorka nepřeje zveřeňování receptů bez jejího předchozího souhlasu,tak ty príma bašty tady ani po uvaření neuvádím;-)ale jsou opravdu moc fajn:-KA Evi-Tobě moc velké díky za tu knížku,ty 3 stovky stojí zato:-*:yes:
    No a k receptíku,co dodat-jako vždy,krásně prezentováno:-K

    Odpovědět

  • Ivana Ch Ivana Ch

    Něco takhle hodně podobného jsme měli před lety v jedné restauraci v Praze. Bylo to teda s knedlíkem a bylo to straaaašně mooc dobrý.:-p:-p:yes::yes::-K:-K:-K

    Odpovědět

  • Bahula Bahula(autorka receptu)

    varilamyskakasicku: Poslední dobou ho dávám do všeho. Moc mi chutnají celerové hranolky jako příloha podle Mačingové - kapku oleje na pánev, posolím a opeču dozlatova celer nakrájený na hranolky :-p:-p:-p

    Odpovědět

Předchozí 1 2

Tématické fráze: dušené uzené maso maso na celeru uzene maso recepty kuchařka podle mančingové uzené maso recept opečený celer uzené maso dušené recepty z uzeného masa recepty z celeru dušené uzené maso recepty dusené uzené uzený maso dušené recepty podle mančingové recepty od mančingové kuchařka mančingové celer recepty recepty z knihy mancingove nove recepty od mancingove dušený celer maso dušené s celerem recepty

Zapomněl/a jsem heslo