Hrachová kaše od Jitky

amarcha Kuchařka: amarcha

Doba přípravy: 40-50min. 4 porce Luštěniny 8 názorů

Suroviny

250 g hrachu žlutý loupaný (namočen den dopředu)
bobkovy list 2
pepř černý celý 5 kuliček
nové koření 3 kuličky
kostka masoxu
majoránku
cibule najemno (já měla sušené plátky)
houbové koření
česnek sušený
sůl
ocet
Recept si zatím oblíbilo 5 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Hrách jsem si namočila den dopředu a v té vodě dala vařit (tolik vody aby sahala kousek nad hrách). Do čajového vajíčka jsem dala bobkové listy, pepř a nové koření a hodila k tomu.

  2. Ještě kostku masoxu a majoránku, nechat vařit do změknutí. Pak jsem tam nechala provařit sušenou cibuli. Dochutit solí, octem, česnekem a houbovým kořením.

  3. Podáváme s chlebem a osmaženým nebo uvařeným párkem či klobásou.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 10 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Hrachová kaše od Jitky

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Je to k nevíře, ale já jsem nepřidala masox!! :-D Asi jsem nemocná. Jinak podle receptu. Děkuji a dovolím si přidat foto :-)

    Odpovědět

  • ELIŠKA ELIŠKA(neregistrovaný)

    Výborná kaše, dělávám a moc nám chutná. Obměňuji pouze přílohu jako párek, nebo uzené, nebo klobáska, popř. opečený salám. Také je výborná s vařenými uzenými žebry...

    Odpovědět

  • Majka8 Majka8

    amarcha:Bez octa by to nemělo ten správný šmrnc...taky ho dávám do luštěnin.Místo masoxu jsem začala používat ty kelímky bez glutamátu,myslím že jsou lepší na dochucení,kostka masoxu je moc,stačila by asi polovina,aby byla znát chuť luštěniny.

    Odpovědět

  • amarcha amarcha(autorka receptu)

    jj když je vývar dám taky vývar jinak masox, hrách nemixuju ale nechávám také vařit a ani není potřeba zahušťovat ;-) fazoli, čočku i hrách miluju :-8

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Já také běžně dávám ocet na dochucení hotového jídla z luštěnin, u nás to máme rádi nakyslé. Masox ne, mám vlastní vývar. Je fakt, že nedělám hladké kaše z luštěnin, nechávám prostě uvařit ne úplně do měkka, ale to je čistě na našem zvyku ;-), jinak luštěniny ve všech podobách máme rádi.:yes:

    Odpovědět

  • amarcha amarcha(autorka receptu)

    vidíte všechno je jednou poprvé :yes: šak si ho tam nedávejte a máte. Já dávám teda ocet i do čočky, fazole i do hrachu vždycky jen tak malinkou lžičku na okyselení a dochucení.

    Odpovědět

  • haolza haolza

    Ještě nikdy jsem neslyšela, že do hrachové kaše dát ocet a masox...brrrrr

    Odpovědět

  • Severinka Severinka

    Zrovna dneska jsem hrachovou kaši vařila, už po hodně dlouhé době;-);-);-)já z celého zeleného hráchu, jinak stejně jako ty;-);-);-), jen jsem místo houbového koření použila majoránku;-);-);-)Byla to dobrota:-p:-p:-p

    Odpovědět

Tématické fráze: hrachová kaše ze žlutého hrachu hrachová kaše s párkem hrachová kaše ze zeleného hrachu hrachová kaše top recepty hrachová kaše hrachová kaše recept jak dochutit hrachovou kasi hrachová kaše ze zeleného hrachu s párkem hrachova kase s klobasou jak správně uvařit hrách hrachová kaše z celého hrachu jak uvařit hrách výborná hrachová kaše jak uvarit cely hrach heachova kaše hrachová kaše koření hrachova kase se salamem hra nová kase recept hrachova kaše žlutý hrách kaše

Zapomněl/a jsem heslo

Právě probíhá vánoční soutěž! Přidávejte fotky k receptům a vyhrajte vybavení do kuchyně. Zúčastnit se

Zavřít