Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pokud něco neodmyslitelně patří k Vánocům, je to rozhodně linecké cukroví, které dokonale provoní celý dům a vykouzlí tu pravou atmosféru. Křehké cukroví je plněné lahodnou marmeládou a díky odležení je dokonale vláčné.

Každá hospodyňka si ukrývá svůj recept na linecké cukroví, které se rozplývá na jazyku. Linecké těsto je křehké, báječně voní máslem a jeho příprava není složitá. Je však potřeba zvolit správný poměr surovin a důkladně ho propracovat.

Jak dlouho nechat uležet linecké

Jakmile linecké těsto zpracujete, je potřeba dbát na důkladné zabalení do potravinové fólie nebo uzavíratelného sáčku, aby těsto neosychalo a nepohlcovalo pachy z lednice.

  • Správně ztuhne v případě, že mu dopřejete dostatek odpočinku v lednici, a to minimálně 1 hodinu před válením těsta.
  • Nejlepšího výsledku však dosáhnete v případě, že těsto necháte v lednici až 24 hodin. Dlouhé odležení linecké zpevní, lépe se s ním pracuje a jednotlivé chutě surovin se propojí.
  • Připravené těsto můžete mít v lednici uskladněné 2–3 dny, při delším skladování již může ztrácet linecké pružnost.

Linecké cukroví patří mezi poklady české kuchyně. Bez tohoto cukroví si spousta z nás nedokáže představit ty pravé Vánoce. Vyzkoušejte si podle snadného videonávodu linecké cukroví, se kterým okouzlíte celou rodinu

Vánoce a vánoční cukroví

Vánoce patří k nejkouzelnějším obdobím v roce a nedomyslitelně k nim patří vůně domácího cukroví

Zpravidla se začíná perníčky, poté následují zástupci z křehkého těsta – vanilkové rohlíčky, linecké, pracny. Ke konci adventního období přijdou na řadu sněhové pusinky a kokosky. A nakonec dojde řada na nepečené druhy cukroví,  jakou jsou vosí hnízda a různé kuličky.

Mohlo by vás zajímat:

Linecké cukroví | Perníčky | Nepečené cukroví | Pracny | Vanilkové rohlíčkyKokosky | Vosí hnízda

 

Komentáře

Další tipy a triky

Naposledy jste si prohlédli