Zaskočilo vás, že želatina tuhne dlouho? Odpovědi najdete v našem článku
Dorty nebo řezy s ovocem a želatinou jsou velmi oblíbené pro lehkost a svěžest. Ovoce vypadá jako pod sklem, což je velmi atraktivní. Další velkou výhodou je, že pod želatinou neosychá a udrží si vzhled, chuť i vitamíny.
Pomalé tuhnutí želatiny bývá frustrující prvek, zvláště když spěcháte. Rozumné je začít dostatečně včas. Pokud hodně spěcháte, vsaďte na jistotu a zvolte raději dortové želé nebo želé z pudinku a ovocné šťávy. Tuhnutí klasické želatiny můžete urychlit podle našeho článku.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak dlouho tuhne želatina
Klasická želatina tuhne dlouho, často několik hodin nebo dokonce přes noc. Proto vždy začněte s předstihem, abyste nebyli v časovém presu, kdy se nejsnáze kupí chyby. Želatinu lijte v okamžiku, kdy je ještě tekutá, ale už začíná houstnout. A vložte moučník hned do chladničky.
Pro začátečníky nabízíme videorecept na moučník s dortovým želé, které má rychlou a snadnou přípravu:
Komentáře