Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Dorty nebo řezy s ovocem a želatinou jsou velmi oblíbené pro lehkost a svěžest. Ovoce vypadá jako pod sklem, což je velmi atraktivní. Další velkou výhodou je, že pod želatinou neosychá a udrží si vzhled, chuť i vitamíny.

Pomalé tuhnutí želatiny bývá frustrující prvek, zvláště když spěcháte. Rozumné je začít dostatečně včas. Pokud hodně spěcháte, vsaďte na jistotu a zvolte raději dortové želé nebo želé z pudinku a ovocné šťávy. Tuhnutí klasické želatiny můžete urychlit podle našeho článku.

Jak dlouho tuhne želatina

Klasická želatina tuhne dlouho, často několik hodin nebo dokonce přes noc. Proto vždy začněte s předstihem, abyste nebyli v časovém presu, kdy se nejsnáze kupí chyby. Želatinu lijte v okamžiku, kdy je ještě tekutá, ale už začíná houstnout. A vložte moučník hned do chladničky. 

Pro začátečníky nabízíme videorecept na moučník s dortovým želé, které má rychlou a snadnou přípravu:

 

Komentáře

Další tipy a triky