Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nechce vám ztuhnout želatina? Tyto 4 tipy vám pomohou
Zdroj: Toprecepty

Také se vám stalo, že želatina, kterou jste polili dort nebo zákusek, ne a ne ztuhnout? To dokáže potrápit nejednoho začátečníka. Nabízíme několik jednoduchých tipů, které vám práci se želatinou usnadní a poradí vám, jak tuhnutí urychlit.

Příliš tekutá želatina, která dlouho tuhne, může nežádoucím způsobem rozmáčet korpus. Lze tomu předejít pomocí několika triků.  Želatinu připravíme podle návodu. Dobře namočenou ji rozpustíme v horké tekutině, nevaříme. Teprve částečně zchladlou ji použijeme na moučník.

Jak urychlit tuhnutí želatiny

Nabízíme několik tipů, které zaručí správný výsledek.

  1. Předem musíte počítat s tím, že tuhnutí zabere čas, někdy několik hodin, často dokonce celou noc. Pokud spěcháte, připravte raději jen rosol ze sladké tekutiny a pudinkového prášku.
  2. Nádobu s rozpuštěnou želatinou můžete chladit jejím částečným ponořením do studené vody. Pozor, aby voda nevnikla dovnitř a nenaředila želatinu. Roztokem míchejte, aby chladl rovnoměrně.
  3. Polévání zahajte, když tekutina začne houstnout. Polévejte, dokud je tekutá. Předčasně ztuhlou želatinu opět rozehřejete v horké vodní lázni.
  4. Závěrečné ztuhnutí dokončete vložením dortu do ledničky a ponecháním v chladu přes noc.

Naše video ukazuje, jak připravit řezy s ovocem a dortovým želé.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky