Jak dlouho vydrží mazanec? Při správném skladování bude chutný několik dní
Stejně jako si Vánoce neumíme představit bez vánočky, bez mazance by nebyly ty pravé Velikonoce. Nejen v našem receptáři, ale i ve spoustě jiných kuchařek najdete mnoho receptů, podle kterých upečete báječné mazance. Pokud vás zajímá, jak dlouho ten váš vydrží, pokračujte ve čtení.
Není nad ten pocit, když z trouby nebo domácí pekárny vytáhnete čerstvě upečené zlatavé pečivo, které rázem provoní celou kuchyni. Jinak tomu není ani při přípravě mazance s rozinkami posypaného plátky mandlí. Ačkoliv je většinou za pár chvil snězený, je dobré vědět, jak dlouho může při správném skladování vydržet.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak dlouho vydrží mazanec
Velikonoční mazanec vám může vydržet až týden. Tato doba se odvíjí od toho, zda mazanec správně skladujete, a jak kvalitní suroviny jste při jeho přípravě použili. Vychladlý mazanec zabalte do utěrky - použít můžete i plátěné sáčky na pečivo. Umístěte ho na temné a chladnější místo. Mazanec si ale můžete vychutnávat i měsíc po Velikonocích, pokud ho nejlépe hned druhý den po upečení přemístíte do mrazáku. Je však lepší ho předem nakrájet na plátky.
Pečení velikonočního mazance z kynutého těsta se méně zkušeným může zdát příliš pracné. Ze strachu, že se mazanec nepovede, se pak raději do jeho přípravy ani nepouštějí. To je ale velká škoda - pokud by postupovali přesně podle receptu, je pouze malá šance, že by se dílo nevyvedlo. Nejen pro ně jsme proto natočili přípravu mazance na video, které můžete zhlédnout níže. Tak s chutí do toho.
Komentáře