Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Stejně jako si Vánoce neumíme představit bez vánočky, bez mazance by nebyly ty pravé Velikonoce. Nejen v našem receptáři, ale i ve spoustě jiných kuchařek najdete mnoho receptů, podle kterých upečete báječné mazance. Pokud vás zajímá, jak dlouho ten váš vydrží, pokračujte ve čtení.

Není nad ten pocit, když z trouby nebo domácí pekárny vytáhnete čerstvě upečené zlatavé pečivo, které rázem provoní celou kuchyni. Jinak tomu není ani při přípravě mazance s rozinkami posypaného plátky mandlí. Ačkoliv je většinou za pár chvil snězený, je dobré vědět, jak dlouho může při správném skladování vydržet.

Jak dlouho vydrží mazanec

Velikonoční mazanec vám může vydržet až týden. Tato doba se odvíjí od toho, zda mazanec správně skladujete, a jak kvalitní suroviny jste při jeho přípravě použili. Vychladlý mazanec zabalte do utěrky - použít můžete i plátěné sáčky na pečivo. Umístěte ho na temné a chladnější místo. Mazanec si ale můžete vychutnávat i měsíc po Velikonocích, pokud ho nejlépe hned druhý den po upečení přemístíte do mrazáku. Je však lepší ho předem nakrájet na plátky.

Pečení velikonočního mazance z kynutého těsta se méně zkušeným může zdát příliš pracné. Ze strachu, že se mazanec nepovede, se pak raději do jeho přípravy ani nepouštějí. To je ale velká škoda - pokud by postupovali přesně podle receptu, je pouze malá šance, že by se dílo nevyvedlo. Nejen pro ně jsme proto natočili přípravu mazance na video, které můžete zhlédnout níže. Tak s chutí do toho.

Komentáře

Další tipy a triky