Jaké jídlo uvařit, když je málo času a v lednici zůstaly knedlíky z předchozího dne? To je snadné - přece knedlíky s vajíčkem
Knedlíky s vajíčkem se vaří v mnoha rodinách jako oblíbené východisko z nouze. Když se dobře připraví, chutnají skvěle. Hodí se k nim kyselá okurka a čerstvá zelenina. Vydatné jídlo připravíme doslova za pár minut.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak udělat knedlíky s vajíčkem
Ke zbylému knedlíku můžeme sice dovařit omáčku nebo třeba zelí, ale jednou z osvědčených možností je právě tento jednoduchý recept.
- Pro čtyři osoby potřebujeme 1 houskový knedlík, 8 vajec, tuk a sůl.
- Vejce nejprve rozklepneme do misky a rozkvedláme.
- Knedlík nakrájíme na kostky a dáme péct do hrnce (nebo na pánev) na rozpálený tuk.
- Po chvíli kostky zalijeme rozkvedlanými vejci a stále mícháme.
- Jakmile jsou vajíčka usmažená, je pokrm hotový a můžeme servírovat.
- Podáváme co nejdříve, na talířích jídlo zdobíme proužky kyselé okurky a další zeleninou. Kdo chce, přidá si trochu kečupu nebo hořčice.
Jak vylepšit knedlíky s vajíčkem
Tento malý "zázrak" spořivých hospodyněk poslouží leckdy v nouzi, a ne každý ví, jak toto jednoduché jídlo skvěle chutná.
- Vylepšovat ho můžeme po libosti. Jednou z možností je nejprve osmahnout jemně nakrájenou cibuli a teprve na ni přidat nakrájené knedlíky.
- Někdo si rád přidá také nakrájenou uzeninu.
- A protože se toto jídlo rádo přichytává k hrnci (připaluje), míchání si usnadníme tak, že knedlíky s vejci jednoduše zapečeme v troubě.
- Na posledních několik minut pokrm v troubě můžeme posypat ještě strouhaným tvrdým sýrem. Výsledek chutná skvěle, ale již se nejedná o typické "knedlíky s vejci".
Další tipy a triky
Přečtěte si Zobrazit více
Komentáře