Hovězí zadní pečené vcelku se zeleninou, houbami a kořením

ivulinka Kuchařka: ivulinka

Doba přípravy: 3 hodiny 6 porcí Hovězí maso 19 názorů

Suroviny

1 kg hovězího zadního vcelku
několik klínků uzeného špeku
3 bobkové listy
3 kuličky jalovce
sůl
pepř
sušený tymián
olej
2 velké cibule
2 větší mrkve
1 menší petržel
2 polévková lžíce domácího kečupu
1 polévková lžíce hrubozrnné hořčice
1 l hovězího vývaru
2 hrsti mražených hub
2 polévková lžíce sádla
2-3 polévkové lžíce máslové jíšky
Recept si zatím oblíbilo 14 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Maso alespoň den dopředu prošpikujeme špekem a stáhneme provázkem do pevného tvaru, osolíme, opepříme čerstvě drceným pepřem, potřeme olejem, posypeme tymiánem, položíme na ně bobkové listy a kuličky jalovce, dáme odležet do lednice.

  2. V pánvi rozehřejeme sádlo, necháme osmažit na kostičky nakrájenou cibuli, mrkev a petržel. Až je zelenina pěkně nahnědlá, dáme ji stranou a zprudka v pekáči opečeme celé maso ze všech stran. Přidáme kečup, hrubozrnnou hořčici, necháme prosmahnout, pak podlijeme hovězím vývarem, přidáme rozmražené houby, pekáč přiklopíme a dáme do trouby vyhřáté na 220°C.

  3. Pečeme poctivě dvě hodiny, ale po hodině teplotu trouby ztlumíme na 200°C, pravidelně maso otáčíme a podléváme dokud nebude měkké.
    Až je maso měkké (může to trvat i necelé 3 hodiny), vyjmeme ho z výpeku a odstraníme z něj provázek.
    Výpek malinko rozmixujeme ponorným mixerem (ale nemusíme), dolijeme vývarem nebo vodou, pokud je potřeba tak jej dosolíme a dáme na oheň dál vařit, pak ho zahustíme máslovou jíškou rozmíchanou dohladka s vodou a vaříme aspoň 15 min.

  4. Pokud je šťáva hustá, naředíme ji vodou nebo vývarem a pokud je příliš řídká, necháme ji varem odpařit.
    Maso nakrájíme na tenké plátky a vrátíme zpět do pekáčku se šťávou na prohřátí.

Poznámka

Jako příloha se hodí cokoliv, my měli bramborovou kaši, výtečné by byly i bramborové knedlíky.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 945 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Hovězí zadní pečené vcelku se zeleninou, houbami a kořením

  • ivulinka ivulinka(autorka receptu)

    Danny668: Moc me tesi a dekuji za komentar:-K

    Odpovědět

  • Danny668 Danny668

    Moc dobré <3:yes::yes::yes: řadím do oblíbených a udělám znovu, moc nám chutnalo !!!

    Odpovědět

  • Lenunka Lenunka(moderátorka)

    ivulinka: :-K
    btw, je zajímavé, že takovéhle komentáře sem poslední dobou přidává zásadně vždy nějaký neregistrovaný mudrc

    Odpovědět

  • ivulinka ivulinka(autorka receptu)

    Rony: :-D:-D:-D
    Lenunka...dekuji:-K

    Odpovědět

  • Lenunka Lenunka(moderátorka)

    Rony: medium rare je stupeň propečení hovězího steaku tj. minutkové úpravy hovězího, nikoliv hovězí pečeně, připravované tři hodiny. Zřejmě moc koukáte na televizi, zkuste si o tom nejprve něco přečíst, než tu začnete trousit moudra;-)

    Odpovědět

  • Rony Rony(neregistrovaný)

    Bože, to je úplně zničený maso, přepečené, na vyhození ..... má to být medium rare a ne podrážka ;-(

    Odpovědět

  • hazel hazel

    Vcera jsme toto meli k veceri ,velmi dobre,urcite budu delat znovu.

    Odpovědět

  • clupmi clupmi

    Hovězí maso miluji na jakýkoliv způsob, jen ta jeho cena.

    Odpovědět

  • xjaninka xjaninka(neregistrovaná)

    Připadá mi, že sem lidi dávají komentář jen k fotkám. Škoda, kdyby to někdo zkusil uvařit a přidal své rady, bylo by to lepší.:-S

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    Ivanko,to je paráda:-Ka ta šťávička:-*Radost pohledět opravdu na vše:-p:yes::-K

    Odpovědět

  • pipre pipre

    To vypadá velmi dobře:yes:+

    Odpovědět

  • maris maris

    ivulinko, určitě jste si pochutnali:-p:-):yes:

    Odpovědět

  • aisha aisha

    Vypada to velmi chutne a stavnate..:yes::-p

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Já když vidím tu bramborovou kaši, tak mám hlad. Krásně nakrájené maso. Já mám docela problém, málokdy dělám maso vcelku, protože pro dva lidi kupuji spíš plátky. Ivi, já k tobě nemám nikdy co dodat;-)

    Odpovědět

  • Ivana Ch Ivana Ch

1 2

Tématické fráze: recepty z hovězího zadního hovězí maso zadní recepty recepty ze zadního hovězího co uvařit z hovězího zadního hovezi pečeně pečené hovězí na houbách recepty z hovězího masa zadního hovězí ořech recepty pecene hovezi se zeleninou pečené hovězí recept z hovězího zadního hovězí pečeně na houbách recept hovězí zadní maso pečené hovězí maso recepty hovězí maso zadní hovězí zadní na houbách hovězí maso zadní recepty hovězí maso pečené co uvařit ze zadniho hověziho co z hoveziho zadniho

Zapomněl/a jsem heslo