Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Palačinky jsou tenoučké placičky z jemného litého těsta, které tvoří mléko, hladká mouka, vejce a sůl. Milují je nejen děti, ale i dospělí. Neoslazené těsto se pro svou neutrální chuť hodí pro sladkou i slanou kuchyni.

Čím nahradíme vejce v těstě, když nám zrovna došla nebo jsme je zapomněli koupit? Palačinkové těsto se bez vajíček obejde díky několika vychytávkám. Poradíme, co můžeme do těsta přidat místo nich - změnu ani nepoznáme.

Co použít do palačinek místo vajec

Máme několik možností, jak docílit soudržnosti těsta:

  • Palačinkové těsto pouze z mléka a mouky jemně osolíme, následně necháme těsto odstát. Mouka nabobtná a uvolní lepek, který zajistí soudržnost.
  • Banán nebo jablečné pyré také nahradí v těstě vejce - získá tím vláčnost a svěží ovocnou chuť. Banán těsto krásně ovoní.
  • Chia semínka namočením a nabobtnáním uvolní sliz, který v těstě působí jako pojivo. Podobnou vlastnost má i lněné semínko.

Připravte si podle našeho videa palačinkové těsto a vynechte vejce. Nechte těsto odstát klidně půl dne a uvidíte, že je soudržné, jemné a netrhá se.

Komentáře

Další tipy a triky