Amarantové palačinky bez lepku, mléka a vajec

petram Kuchařka: petram

Dietní recepty , Bezlepkové 17 názorů

Suroviny

120 g amarantové mouky
80 g bezlepkové mouky (např. Procelia, Jizerka nebo solamylu)
2 lžíce cukru
špetka soli
400-450 ml vody
Recept si zatím oblíbilo 8 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Ze všech surovin umícháme řídké palačinkové těsto.

  2. Necháme ho 20 minut odpočinout, a pokud příliš zhoustne, doředíme trochou vody.

  3. Na pánvi lehce vymazané olejem smažíme tenké palačinky.

  4. Promažeme je oblíbenou náplní (u mě vítězí jahodová marmeláda, ale lze jakýkoli džem, nutellu, med...) a můžeme servírovat.

Poznámka

POZOR! Palačinky mají velmi specifickou chuť a jsou vhodné jen pro ty, kdo mají rádi amarant.

Amarant (laskavec) má maličká krémově zbarvená kulatá semínka, velikostí něco mezi mákem a sezamem. Ze všech obilovin obsahuje nejvíc proteinů. Naopak neobsahuje lepek, tudíž je vhodný i pro bezlepkáře. Má velmi výraznou chuť, na kterou je třeba si zvyknout (asi jako pohanka). Tepelně upravený chutná lehce po oříšcích. Kuličky amarantu mohou nahradit rýži, kuskus nebo jáhly v celé řadě pokrmů. Amarantová mouka se přidává zejména do sladkých pokrmů, a to právě pro tu oříškovou chuť.

http://zdrava-vyziva.doktorka.cz/laskavec-neboli-a...

Tento a další recepty bez lepku, mléka a vajec naleznete na mých stránkách http://www.varimbezlepkumlekavajec.estranky.cz/.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 61 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Amarantové palačinky bez lepku, mléka a vajec

  • Adriana Adriana (neregistrovaný)

    jedno veľke ďakujem za tento recept,chutia dokonalo! :) 3 roky som nič taketo ako palacinky nejedla!!<3

    Odpovědět

  • petram petram(autorka receptu)

    Vladimíra: To bohužel netuším. Mně se nikdy nelepily.

    Odpovědět

  • Vladimíra Vladimíra(neregistrovaná)

    Dobrý den přeji,
    děkuji za recept, nicméně nám se palačinky tak lepily na pánev, že i děti mne politovali, ať si z toho nic nedělám. Těsto má konzistenci jako u klasických palačinek a pánev je ozkoušená.
    V čem je tedy chyba?
    Díky za tipy a rady.

    Odpovědět

  • petram petram(autorka receptu)

    Erika: To jsem ráda, že chutnaly. Děkuji za vyzkoušení a za pochvalu. :-)

    Odpovědět

  • Erika Erika(neregistrovaná)

    Tak dnes som vyskusala a su mnam, ja som vysmazala na kokosovom olej a potrela lieskovcovym maslom a posipala kakaom.
    Dakujem za ten recept :yes:

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    jana: Ona každá dieta je tak trochu omezující a jiná, než to "normální". Je to o zvyku, bohužel. Znám z vlastní zkušenosti, sice jiná dieta, ale zpočátku stejné pocity. Chce to jediné, vydržet, hledat kombinace vhodných surovin.... Protože když něco nesmím, tak to holt nesmím a hledám, co můžu. Příště to bude lepší :yes::yes::yes::yes::yes: A pak si i moje rodina zvykla a je to o.k.

    Odpovědět

  • jana jana(neregistrovaná)

    Nuz, skoncili v kosi. Nechutili nikomu. Som na bezlepkovej diete este kratko, tak este si zial pamatam, ze ako chutia psenicne palacinky ;-( Ale zatial to nevzdavam. Skusila som aj pohankove, tiez nic moc. A dnes som nasla recept na palacinky z ryzovej a pohankovej muky, mozno to dopadne lepsie.

    Odpovědět

  • petram petram(autorka receptu)

    Amarant má opravdu dost specifickou chuť a člověk si na ni musí zvyknout. Je to ale velmi zdravá rostlina plná potřebných živin, proto se ji jako bezlepkář snažím občas zařadit do jídelníčku. Znám celiaky, kteří amarant chuťově nesnesou, a znám jiné, kteří denně snídají amarantové müsli, pečou amarantový chleba a amarant jim vůbec nevadí.
    Špagetce děkuji za zastání, souhlasím s tím, že i když mi jídlo nechutná, nikdy na něj neřeknu fuj. Obzvlášť na přísné dietě si člověk občas moc vybírat nemůže.
    Je mi líto, že někteří recept vyzkoušeli a nechutnal jim. Nedietářům můžu doporučit, ať se vrátí ke klasickým palačinkám z bílé mouky, mléka a vajec, dietáři mohou zkusit palačinky z pohankové mouky.

    Odpovědět

  • Azeret Azeret(neregistrovaný)

    Zkuste pečení s pudingy bez lepku od českého výrobce Amylon. Nyní má na trhu jogurtový puding bez lepku a vanilkový. Jsou oba pudingy moc dobré. Já jsem zkoušela jogurtový s horkými malinami - mňam. A kolegyně pekla buchtu s vanilkovým a moc si pochvalovala. Děti milují tyhle pudingy jen tak. Jsou jemné konzistence, silného aroma a fakt moc dobré..smajlik

    Odpovědět

  • Lukebx Lukebx(neregistrovaný)

    Chuť jak plesnivá podešev :no: škoda plýtvat marmeládu

    Odpovědět

  • katerina515 katerina515

    moc děkuji, snad ji seženu :)

    Odpovědět

  • petram petram(autorka receptu)

    katerina515: Já ji koupila v Bille v bezlepkovém koutku, mají ji i v prodejnách zdravé výživy.

    Odpovědět

  • katerina515 katerina515

    prosím, kde se dá sehnat amarantová mouka:-?

    Odpovědět

  • jarka skrobakova jarka skrobakova

  • Bibinka Bibinka

    Petram, pro lidičky z bezlepkovou dietou určitě přínos velikej a dávám ti 4.bod:yes:

    Odpovědět

1 2

Tématické fráze: palačinky bez vajec palačinky bez mléka amarantová mouka recepty co je amarantová mouka recepty z amarantové mouky palačinky recept těsto bez mléka amarantová mouka amarantova mouka recept recept na palačinky bez mléka bezlepkové palačinky recept těsto na palačinky bez mléka recept palačinky bez mléka bezlepkové palačinky amarantové kuličky palačinkové těsto bez vajec recept na palačinky bez vajec těsto na palačinky bez vajec palačinky recept bez mléka palačinky bez vejce amarantová mouka pečení

Zapomněl/a jsem heslo