Jak připravit nejlepší jahodové koláče. Letní recepty na buchty s pudinkem, tvarohem nebo jogurtem
Jahodové buchty, koláče a bublaniny patří mezi nejoblíbenější letní dobroty. V našem přehledu jsou nejžádanější recepty z našeho receptáře - pokud máme připravené jahody a chceme se pustit do pečení, můžeme si hned některý vybrat.
Jahody, oblíbené sezonní ovoce, jsou nejlepší čerstvé, ale pečené nebo jinak připravené dobroty si rozhodně nenecháme ujít. Mezi nejchutnější jahodové recepty patří bublaniny a buchty na plech. Náš přehled přináší ty nejnavštěvovanější recepty z našeho webu. Všechny jsou mnohokrát ověřené a pozitivně hodnocené.
Kulinářské tipy a triky Ukázat další tipy
Jahodové koláče s pudinkem
Jahody jsou krásné a chutné v krémech, které připravujeme z pudinku, šlehačky, tvarohu, zakysané smetany, mascarpone, želatiny a dalších surovin. Podle některých receptů pudinkovou vrstvu pečeme společně s těstem, podle jiných receptů zdobíme korpus až po upečení čerstvými jahodami a krémem.
Jahodové koláče s tvarohem
Můžeme upéct korpus a po vychladnutí ho potřít tvarohovým krémem, narovnat na něj jahody a na povrch nastrouhat čokoládu. Další možností je upéct koláč již s tvarohovou vrstvou a jahodami, v tom případě povrch před pečením ještě bohatě posypeme máslovou drobenkou.
Rychlé buchty s jahodami
Mezi nejoblíbenějšími jahodovými recepty je lehká bublaninka, kterou nakypříme nejen kypřícím práškem, ale i přidaným sněhem z bílků. "Jahodové nic" má jako základ korpus ze špaldové mouky. Jogurt se nám bude hodit do rychlého koláče, můžeme použít i jogurt doma připravený.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více

Italský venkovský kotlík těstovin s fazolemi
Přidáno před 17 minutami

Holandský řízek pečený s bramborami
Přidáno před 3 hodinami

Hraběnčiny brambory
Přidáno před 7 hodinami

Zelný salát s jogurtovo-hořčicovou zálivkou
Přidáno 29. 6. 2022 18:06

Domácí vegan ledňáky bez lepku, mléka, vajec a sóji
Přidáno 29. 6. 2022 13:58

Domácí rýžová smetana
Přidáno 29. 6. 2022 13:37
Komentáře
Nejsou zde žádné komentáře.